Uppdatering kring truppstatus

Följande spelare lämnar IFK Luleå, som förening vill vi självklart tacka samtliga för deras bidrag under säsongen och önska ett stort lycka till i framtiden.

Sebastian Sandlund – Lagkapten
– Kommer reportage om vår lagkapten som lämnar för superettan och Gävle.

Vladimir Sudar
– Det blev tre säsonger, hög lägsta nivå och absolut en av seriens bästa målvakter år efter år. Flyttar till Umeå och bör vara aktull för lag med ambitioner.

James Burgin
– Känd för sin fart på vänsterkanten tillsammans med sin fina vänsterfot. Aktuell för Umeå FC men även Piteå IF.

Jonathan Larsson
– Lånet från Helsingborg som avslutades strax före sommaruppehållet.

Jesper Medén
– Två säsonger blev det i blåvita tröjan, spelaren som alltid ger allt, riktigt bra karaktär. Flyttar hem till Falun och bör vara aktuell för klubbar i närområdet.

Linus Sjöberg
– Kanske det mest intressanta nyförvärvet inför säsongen, olycklig knäskada förändrade allt. Nu tillbaka efter lång rehab. Söker klubbar för spel i division 1 eller högre.

Marko Simovic
– Uppmärksammad forwardsvärvning där varken föreningen eller Marko fick riktigt till det och kontraktet avslutades inför höstsäsongen. Tillbaka i sitt hemland Bosnien.

Keaton Isaksson
– Mångsidig spelare som flyttat hem till Helsingfors, vann interna skytteligan i årets serie. En spelare som har ambitioner högre upp i seriesystemet.

Adrian Haaranen
– Lån från Gävle som kom in i mitten på augusi, ett tufft läge att komma in som 19 åring. Lyfte sig rejält från att inte fått speltid till att starta totalt sex matcher under hösten. Nu tillbaka i Gävle och har kontrakt över 2018.

Tshutsu Tshakasua
– Ytterligare ett ungt lån från Gävle. Startade väldigt bra i hemmadebuten mot Umeå FC, men fick inte riktigt till det i resterande matcher. Nu tillbaka i Gävle och har kontrakt över säsongen 2018.

/Per Nyström Jensen

Kommentarer inaktiverade.