Vladimir Lazarev, nummer 26 sen många år, har en hel del på gång för tillfället. Att det blir mindre fotbollsträning och mer rehabträning framöver innebär inte mindre fotbollsengagemang på andra plan.

Under de senaste veckorna har Vladimir Lazarev samlat in fotbollsutrustning för barn och ungdomar som han ska ta med till Murmansk till dels en klubb men även till ett barnhem. Lira BK har bidragit med nio säckar och en kartong som häromdagen lämnades över av Liras ordförande Kicki Blomqvist på Liras kansli. Klubben som heter ”Legenga” efterlyste fotbollsutrustning genom Vladimirs kompis Yuri Kiryukhin som är tränare för sextio ungdomar där. Utrustning har kommit in även från andra håll så det blir en hel del att stuva in i bilen när han beger sig till Murmansk i början avladv december.

Själv kommer Vladimir Lazarev att göra ett uppehåll i fotbollsspelandet ett tag för att rehabilitera sig från efterhängsna skador. Han vill dock fortsätta spela och hoppas på att vara tillbaka till sommaren då även nytt underlag på Skogsvallen gör att det sliter mindre på kroppen. Tillsammans med Mats Lannerblad och Jonathan Jalkelius kommer han även att vara delaktig i föreningen som tränare för u17-laget. Akademiansvarige Fredrik Waara som varit tränare för Vladimir Lazarev större delen av de sju år han spelat för IFK Luleå ger omdömet om spelaren: ”Fantastisk karaktär. En spelare som alltid gör sitt yttersta såväl på träning som på match. Ett fullblodsproffs.” Och Waara fortsätter om tränarämnet: ”Bra analytisk förmåga. Noggrann. Förstår att han trots lång spelarkarriär måste utbilda sig för att bli tränare så han ska gå två utbildningar under hösten. Som sagt så gör han inget halvdant.” Det blir intressant att se hur den karriären kommer ta sig och samtidigt hoppas jag som IFK-supporter att vi får se Vladimir på planen igen fullt återhämtad och redo att ta sig an våra motståndare i division 2 Norrland 2018.

/Roland Aspviken

Kommentarer inaktiverade.