Kenth Wärja inleder uppstarten 2018.

Kenth Wärja inleder uppstarten 2018.

Imorgon tisdag börjar träningen i Arcushallen för a-laget efter två pass på gym under ledning av fysioterapeut Simon Brännström. Den som är nyfiken på hur nya tränarnas upplägg av träningarna ser ut kan bege sig till Arcushallen. Nytt för den här försäsongen är att Kenth Wärja ställer upp och pratar kort om läget i laget för de intresserade innan första passet i Arcushallen varje vecka. Den här veckan är det i morgon tisdag. Var där tio i fem om ni är nyfikna på IFK:s a-lag säsongen 2018.

I söndags kom försäsongen igång med en uppstart på Hermelinen inne i stan. De nya tränarna Brian Wake och Kenth Wärja var på plats, likaså fysioterapeuten och rehabansvarige Simon Brännström och materialaren Nils Olof Carlsson. Ingemar Ek kikade in en sväng. Och sjutton spelare ur årets trupp, inklusive Rob Clark som blev klar alldeles i dagarna.

Fysioterapeut Simone Brännström instruerar spelarna.

Fysioterapeut Simon Brännström instruerar spelarna.

Wärja inledde med att tala om fotbollens historia. Redan de gamla kineserna lirade boll. Varför gör vi det? förmodligen för att det är så roligt vilket Wake fyllde i med. Han vill ha glada spelare. Och friska spelare, något som väl får bli en del av Brännströms uppgifter att se till att de är.

Försäsongen är lång, kom till Arcushallen och peppa spelarna och gilla och skriv gärna en kommentar på IFK Luleås officiella facebooksida.

/Roland Aspviken

Kommentarer inaktiverade.