Jag ställde några frågor till a-lagets nya kapten.

 

William Olausson tar igen sig efter att ha gett allt vid ett fystest.

-Hej William Olausson. Nummer 4 på ryggen och numera med kaptensbindel på armen, känner du dig tyngd av ansvaret som ny lagkapten?

Nä, jag känner ingen tyngd utan det känns mer ärofyllt. Efter ex antal säsonger som seniorspelare så känns det inte tungt på något sätt bara kul att vara kapten för årets IFK. 

Har du nån förebild som kapten?

Ingen speciell förebild som kapten så. Jag är väl kanske inte den som skriker mest av alla men givetvis försöker jag styra och ställa lite från bakre leden.

-I en av träningsmatcherna ropade Bamba på domaren att blåsa när en motståndarspelare låg ner skadad, jag kan nog inte komma ihåg att jag sett det tidigare ens i en träningsmatch. Det var riktigt schysst. Hur viktigt är Fair Play för IFK Luleås a-lag?

-Klart det är viktigt. Självklart så kan det ju uppstå situationer under matcher där man tycker olika och diskussioner uppstår men när det kommer till skador & hur man uppför sig mot med och motspelare är självklart en viktig del för oss. För mig personligen handlar det om att hjälpa, peppa, berömma & lyfta varandra. Det sista gäller väl kanske framförallt lagkamrater emellan.

Kommentarer inaktiverade.