IFK Luleå- Ytterhogdals IK
1 – 1
1-0 Tettey Komey (59)
1-1 Jordan Blinco (80)
Arena: Skogsvallen
Publik: 202
Matchens första chans fick Ytterhogdal efter tre minuter men avslutet gick utanför. IFK Luleås första chans kom efter fem minuter när Anton Andersson fick bollen fri mitt i straffområdet men avslutade högt över. Nästa målchans fick IFK Luleås William Olausson från nära håll men målvakten Charlie Bryan räddade. Sedan kom Bamba Sama N´gamb på kanten och spelade in till Tettey Komey framför mål men Bryan räddade igen.
Ytterhogdal var inte ofarliga och tvingade IFK:s målvakt Tomas Adell till en bra räddning.
Anton Andersson fick en till chans och den här gången träffade han mål men det blev enkelt för målvakten Bryan.
0-0 efter första halvlek med lite fördel IFK Luleå.
Andra halvlek började IFK Luleå bra och 1-0 kom i 59:e minuten efter att Bamba Sama N´gamb lite turligt fick fram bollen till Tettey Komey som kunde rulla in bollen vid Bryans vänstra stolpe. Därefter hade IFK en bra period men hade svårt att skapa riktiga målchanser. Istället fick Ytterhogdal mer och mer bollinnehav och i den 80:e minuten kunde man kvittera till 1-1 med ett skott som gick via IFK:s Fredrik Lundgren och i mål. Sedan blev det inga fler mål och lagen delade rättvist på poängen.
IFK Luleå är nu det enda obesegrade laget i serien eftersom IFK Timrå förlorade mot Gottne.

/Jonny Yngvarsson

Kommentarer inaktiverade.