IFK Luleå vs IF Sylvia

vs
2014-04-21
Resultat: 4 - 0

Matchrapport

Solen sken ikapp med IFK under måndagens premiär då vi vann med hela 4-0 (3-0) mot IF Sylvia. Det var fjärde gången gillt gällande premiärmatcher i ettan då vi i tidigare premiäromgångar förlorat två gånger och spelat oavgjort en gång.

Idag var det inget snack om saken, IFK var det bättre laget från start till mål och styrde helt händelserna ute på planen. Det skulle inte dröja länge, närmare bestämt bara 11 minuter,  innan Kallay hittade in till Tomas Eriksson som med en bredsida placerade in bollen till 1-0. En smakstart för hemmalaget som dominerade bollinnehvaet och fortsatte skapa chanser. Innan kvarten var spelad så ökade vi till 2-0. Den här gången var det Anton Andersson som nickade in ett perfekt inlägg. Anton passade också på att missa ett friläge sedan Eriksson med en smekande yttersida hittat Anton i djupled. Det var så det såg ut, IFK var verkligen på spelhumör och Sylvia hade svårt att komma till rejäla avslut utan försöken fastnade oftast utanför IFK:s straffområde. Innan paus kom också trean. Eriksson fintade bort sin bevakare och spelade in till Anton som tackade och satte dit 3-0 vilket också kändes som spiken i kistan, trots att första 45 då inte var avverkade.

bild 3

Andra halvlek och Sylvia var tvungna att flytta fram spelet och börja lyfta längre bollar på deras stora spelare där framme. Ett par chanser skapades men IFK:s försvar såg ut att ha kontroll på det mesta. Framåt var det fortsatt vi som skapade de bästa chanserna. Anton hade ett jätteläge och Kallay prickade stolpen efter att ha runnit igenom och rundat målvakten men hamnat i lite obalans just vid avslutsögonblicket. Sylvias bästa chans i matchen kom då IFK tappade boll på egen planhalva och Sylvia då kom 3 mot 1, men Maliq var ute och styrde av det friläge som då uppkom. Men ca 20 minuter kvar hamrade Kallay ner den redan nerslagna spiken ännu mer sedan han placerat in ett skott efter att kyligt skottfintat bort backen i första läget. 4-0!

bild 1

Hur summerar man en sån här premiär? Oväntat bra låter lite negativt. Men det var faktiskt oväntat bra. Varför? Jo, för en premiär brukar oftast gestaltas av lite stela ben och kantig bollbehandling pga av lite högre anspänning än normalt. Här var det tvärtom. Vi hade mjuk bollbehandling, rappa ben och fint vägvinnande passingsspel. Kan vi fortsätta att värdera rätt och inte bli dumdristiga och ta för stora risker i vårt passningsspel kommer fler fina stunder att få upplevas under säsongen. Men det är en skör tråd mellan att våga och att få högmod och det är något som man garanterat måste påminna varandra om under veckan då ett revanschsuget Västerås tar emot oss nästa helg. Men helt klart är att det här laget har utvecklat sitt passningsspel för varje år vilket är glädjande.

– Jag är mycket nöjd och tycker givetvis att vi vinner fullt rättvist. Det har sett riktigt bra ut hela veckan inför premiären så jag hade på känn att vi skulle gå in och prestera bra idag, sa en nöjd Waara efter matchen.

– Vi visste att Luleå var riktigt bra och vi var helt enkelt inte med i matchen från början. Luleå är klart bättre än oss och vi har ingenting att skylla på. Andra halvlek flyttar vi fram positionerna och försöker få till en snabb reducering men vi möter ett för dagen bättre fotbollslag och får komma igen nästa helg, sammanfattade Sylvias tränare Tony Martinsson matchen.

Uppställning

vs
2. Anton AnderssonMålMål
vs
vs
vs MålGulkort
vs
vs Mål
vs Gulkort
18. Emil Johansson
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

vs Sub2
vs Sub
vs
vs Sub
vs
vs