IK Brage vs IFK Luleå

vs
2014-05-04
Resultat: 1 - 1

Matchrapport

Ett drömmål av Anton Andersson innebar kvittering till 1-1 i söndagens bortamatch mot IK Brage. Matchen var en bra division 1 match där den delade poängen kändes rättvis. Brage satte full fart från början och det tog 10-15 minuter innan vi kom in rejält i matchen. Brage spelar ett rakt fysiskt spel som gör dom tunga att möta. Vi ägde periodvis en hel del boll men inget av laget skapade särskilt mycket i första halvlek.

Inledningen av andra halvlek skulle bli desto mer händelserik. Brage tilldöms en straff i matchminut 50 och straffen förvaltas av hemmalaget fram till 1-0. Bara minuten senare är vi ytterst nära att kvittera men kvitteringen lät vänta på sig till timmen var spelad, och vilken kvittering det blev. Pettersens inlägg möttes av en cykelsparkande Anton Andersson vars konstvolley gick in via stolpen fram till 1-1. Några fler mål blev det inte utan matchen slutade 1-1.

Waara efter  matchen:
– En jämn match. De började ruskigt aggressivt men skapade inte jättemycket. Vi kom in i det mer och mer efterhand. Vi drog på oss defensiva fasta lite för ofta. De var starka där men vi lyckades freda oss. Sen drar vi på oss en onödig straffspark och ger dem extra energi tidigt i andra. Ett tag efter det tar vi tag i det och skapar några bra chanser. Till slut sätter Anton dit ett riktigt klassmål med en bicykletas stolpe in. En jämn avslutning på matchen där de kanske är lite spelförande.

Att få med sig en poäng från Domnarvsvallen är starkt. Brage är som sagt tunga att möta och nöter ofta ner sitt motstånd. Idag lyckades vi hålla en högre nivå än förra matchen mot Västerås. Även om inte pricken över i:et har kommit nu på bortaplan har vi visat oss stabile och svårslagna. Nästa vecka är det match mot BK Forward som verkligen matat på med självförtroende efter hela 5-1 mot Sylvia.

Uppställning

vs
2. Anton AnderssonMål
vs
vs
vs
vs
vs
vs Gulkort
18. Emil Johansson
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

vs
vs Sub
vs
vs GulkortSub
vs