IFK Luleå vs BK Forward

vs
2014-05-10
Resultat: 1 - 1

Matchrapport

1-1 mot Forward. Efter 4 omgångar får man då välja om man ska tycka att glaset är halvfullt eller halvtomt. Halvfullt för att vi är obesegrade eller halvtomt för att vi ”bara” har en seger på fyra matcher.

På ett gråmulet och småkallt Skogsvallen hade man förhoppningar om att vi skulle gå segrande ur striden. Efter två raka kryss borta som tagit en positiv känsla med sig får dagens kryss mer den mindre positive sidan att väga över, för det var ingen vidare tillställning vi bjöds på.

Det hade kunnat börja riktigt bra då Pettersen hade ett finfint läge direkt i matchinledningen. Tyvärr snubblades den chansen bort och det var så det kändes en stor del av matchen. Vi hade ett stort bollinnehav men vi spelade ofta bollen på ofarliga områden där Forward inte hade några problem att hitta rätt i positionerna. Forward var inte ofarliga och hade ett skott utifrån som tog i ovansidan av ribban som bästa chans i första halvlek. Våra bästa chanser hade Tomas Eriksson men målnollan höll sig intakt för bägge lagen ända in till pausvilan.

8128

Andra halvlek började där den första tog vid, ett stort bollinnehav för IFK men utan att skapa några vassa chanser. Det kändes dock som att vi tog tag i spelet mer och mer under andra halvlek och i mitten av halvleken skulle också lednignsmålet komma. Pettersen drev upp bollen centralt och försökte sig på ett genombrott. Det kändes som att han blev lite upphakad men domaren friade och istället tog Eriksson vid. Eriksson slank igenom Forwards försvar och kom fri. Skottet räddades först av målvakten men Eriksson slog sedan påpassligt in returen fram till 1-0. Nu hoppades och trodde man att vi skulle knipa de tre poängen. Forward hade svårt att skapa chanser men det räcker med att förvalta en och det gjorde också Forward. Ett fint slaget inspel letade sig mellan mittbackarna och där fanns en Forwardspelare som kunde stöta in kvitteringen. Snöpligt för oss. Sista minuterna fick vi spela med en man mer sedan en Forwardförsvarare blivit utvisad. Någon stor forcering blev det aldrig tal om utan faktiskt var det Forward närmast med en farlig inåtskuvad hörna innan domaren blåste av matchen.

Inför matchen hade Waara efterlyst mer boll bakom motståndarnas backlinje men det såg vi tyvärr för lite av. Vi blev för stillastående och för bekväma. Vi nöjde oss med att trampa fast och spela runt bollen istället för 100%:iga löpningar och starka genombrottsförsök. Då blir också bollinnehavet av sekundär betydelse eftersom att det inte genererar i särskilt mycket. Bakåt kändes det stabilt och Forward kunde inte hota sådär jättemånga gånger. Att ta tre poäng i den här serien är alltid svårt men vi kan bättre och vi måste bli mer direkta i det vi gör i nästa helgs bortamatch mot Huddinge för att nå framgång där.

– Vi gör inte det vi sagt att vi ska göra. Istället spelar vi långsamt och skapar för lite, jag är väldigt besviken över matchen, sa lakpaten Norrbin direkt efteråt.

Även Waara var besviken men gav ändå Forward ett eloge för bra försvarsspel.
– Dom är kompakta och gör det svårt för oss. Vi slarvar för mycket i avgörande moment idag.

Uppställning

vs
2. Anton Andersson
vs
vs
vs
vs
vs Mål
18. Emil Johansson
vs
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

vs
vs Sub2
vs
vs
vs