Umeå FC vs IFK Luleå

vs
2014-06-02
Resultat: 2 - 3

Matchrapport

Efter en oerhört dramatisk avslutning på matchen vinner vi på bortaplan mot Umeå FC med 3-2, sedan UFC haft ledningen i paus med 1-0.
Till spel kom två lag som suktade efter en seger, UFC efter sin första och vi efter vår andra efter en svit utan 3-poängare. Till sist var det vi som skulle få trenden bruten och inte bara det, vi vann även vår första match mot Umeå FC på bortaplan sedan väldigt länge.

Segern var sett över 90 minuter rättvis. Trots underläge i paus hade vi skapat flera lägen och varit det spelförande laget. Därför kom UFC:s ledningsmål snöpligt med 10 minuter kvar av halvleken. UFC fick dock lite bättre fart på benen efter sitt ledningsmål.

I andra halvlek tar vi allt eftersom tiden går tag i spelet och pressar Umeå. Till slut, i 72:a minuten, kommer också kvitteringen, signerad Tomas Eriksson. Bara minuter senare slår samme Eriksson till igen då han prickskjuter in ledningsmålet till 2-1. Givetvis tunga mentala mål för ett lag som UFC med den start de fått. UFC förmår inte skapa något tryck utan istället är det en gåta att vi inte gör 3-1 på en chans nära mållinjen som man normalt sätter 99,5 gånger  av 100. Istället kommer en blytung kvittering från, som det kändes, ingenstans. Lubin gör en kanonräddning på första läget men returen slår Danny Persson in till 2-2 i 92:a minuten. Den där Danny Persson har en ful ovana att göra mål på oss tyvärr. Det kändes just då väldigt trist att tappa två poäng, helst på övertid och med den fina bortamatch vi gjort. Men istället för 1 poäng och halvdepp skulle det bli 3 poäng och jubel då Anton Andersson med matchens sista spark avgör tillställningen i 95:e minuten.

8128   8148

Oj vilken avslutning. Man svävade mellan hopp och förtvivlan men till slut blev det vinst och segern var lika skön och stark som viktig. Efter en förhoppningsvis skön bussresa hem får vi titta framåt mot nästa match, mot Nyköping kommande helg på Skogsvallen.

Uppställning

2. Anton AnderssonMål
vs
vs
vs
vs
vs MålMål
vs
18. Emil Johansson
vs
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

vs
vs
vs
vs
vs
vs Sub