IFK Luleå vs Nyköpings BIS

vs
2014-06-08
Resultat: 3 - 0

Matchrapport

– IFK var bättre. Vi försökte men lyckades bara skapa en enda chans på hela matchen.

Orden kom från den IFK-fostrade Suad Gruda som numera spelar i Nyköping. Suads kommentar efter matchen sammanfattade det hela rätt bra. Med ett väldigt tätt försvarsspel hade Bissarna, som Nyköping kallas, väldigt svårt att komma till några målchanser.

IMG_2193
Foto: Niklas Stjerna

Vi tog tag i matchen direkt från start. Jämfört med våra senaste hemmamatcher, då vi också ägt mycket boll, var vi mer attackvilliga nu. Inte så att vi dukade upp ett smorgåsbord av målchanser men vi hade klart bättre tendenser även om hela första halvlek kändes rätt chansfattig. Nyköping backade hem och försökte krympa ytorna. Det kändes som att man var rädda om den poäng man hade med sig från start och ville bida sin tid och slå till med omställningar. Nyköping visade upp ett organiserat försvarsspel och med sina bollskickliga spelare kändes det aldrig ofarligt, även om det var IFK som styrde matchen under första 45. Mot slutet av halvleken skulle också ledningsmålet komma. Vi bröt mönstret och drog en lång boll som Anton kampade på. Mittbacken vann visserligen nickduellen men i och med att vi var där och kampade kunde inte försvararen styra nicken utan Kallay snappade upp andrabollen. Han drev fram några meter och avlossade sen ett lågt skott tätt intill, och på rätt sida, stolpen fram till 1-0. Ett skönt mål att ta med sig till pausvilan.

IMG_2272
Foto: Niklas Stjerna

Som väntat kom Nyköping ut med en offensivare inställning till andra halvlek. Nyköping kändes nu mer direkta i sitt spel men utan att lyckas på sista tredjedelen där IFK spelade tätt och uppoffrande. Ändå kändes det som att Nyköping kom närmare och närmare en kvittering eftersom att dom fick äga klart mer boll än i första halvlek. Istället för ett bortamål skulle vi få se dagens andra hemmamål. Kapten Norrbin kom högst vid första stolpen på en hörna och nickade snyggt in 2-0. Skönt att få sätta dit ett hörnmål med tanke på att vi under matcherna brukar skapa en hel del hörnor. Hoppas det med detta mål lossnade rejält på den fronten. Nyköping gav sig inte utan fortsatte trumma på, dock även fortsättningsvis utan att skapa några klara målchanser. Förutom vid ett tillfälle då en Nyköpingsspelare fick fritt läge lite från kanten i straffområdet, men då gjorde Lubin en riktigt stark räddning och såg till att 2-0 ledningen stod sig. Vi spelade ändå smart och satte upp lite längre bollar mot slutet av matchen istället för att spela fast oss. Inbytte Daniel Andersson kampade bra mot två mittbackar och vann flera dueller. Men Daniel skulle inte få vara kvar på planen hela matchen. Vid en nickduell träffade Daniels armbåde en Nyköpingsspelare i ansiktet. Domaren visade direkt det röda kortet och därmed fick vi avsluta de 4-5 avslutande minuterna med en man mindre. Nyköping förmådde inte skapa några chanser och istället fick vi se Kallay briljera ordentligt på tilläggstid. På en omställning kommer Kallay i en mot en läge mot en back. Ett par skottfinter senare låg försvararen på gräset och såg bollen gå in i mål fram till 3-0. Mycket vackert och det skall till backens försvar sägas att det sannolikt finns lättare uppgifter att ställas inför än en en mot en situation mot Kallay. En underbar prestation var det hur som helst.

IMG_2236
Foto: Niklas Stjerna

Klar 3-0 seger men ändå kändes Nyköping som ett mycket kompetent lag med bra organization och luriga, bollskickliga spelare. Med det sagt borde vi vara riktigt nöjda med matchen. Vårt försvarsspel satt mycket bra och därmed grundlades möjligheterna till att göra mål framåt. Kallays två mål gladde då han haft några matcher utan mål och med hans andra halvlek på näthinnan kändes det som att han nu är tillbaka till den superba vårform han haft. Ändå kändes det som att Norrbins hörnmål gladde ännu mer. Efter Vasalund var jag lite kritiskt till våra hörnor där det kändes som att vi slarvade bort chansen till ”enkla” mål. Kan vi fortsatta vara noggranna på våra fasta bör vi kunna göra fler mål där. Sammanfattningsvis en klart rättvis seger i en match mellan två organiserade lag.

– Jag är rätt nöjd givetvis. I första gör vi det bra men saknade lite djupledsspel för att skapa fler chanser. I andra försvarar vi oss bra då det behövs och skapar också fler chanser, sa Waara efter matchen.

Uppställning

2. Anton Andersson
vs
vs Mål
vs MålMål
vs
vs
vs
18. Emil Johansson
vs
vs
26. Vladimir LazarevGulkort

Ersättare

vs
vs
vs RödkortSub2
vs
vs Sub
vs Sub