Skellefteå FF vs IFK Luleå

vs
2014-07-04
Resultat: 2 - 2

Matchrapport

2-2 mot Skellefteå ger en delade känslor. Besviken eftersom att vi fullständigt dominerat allt ute på planen i 60-70 minuter. Nöjd eftersom att vi lyckades kvittera i matchens sista ordinarie minut.

Det var ett lågt stående Skellefteå som ställde upp till match. Vi tog tag i spelet direkt men skapade inte några chanser inledningsvis. Det skulle dock inte dröja länge innan halvchanser började skapas och efter knappa 20 minuter får vi ett drömläge då Kallay frispelades innanför straffområdet. Målvakten räddade till hörna men på den nickade Tappert in ledningsmålet. Halvleken fortsatte i totalt dominans och Skellefteå hade absolut ingenting. Vi hade flera lägen för 2-0 men var för snälla i våra avslut. 1-0 i paus kändes klart i underkant.

Starten av andra halvlek kändes kontrollerad även om SFF försökte flytta fram sina positioner. Då Pettersen fick ett drömläge trodde man att 2-0 skulle komma men chansen räddades av målvakten. Som så typiskt är när man skapar chanser och motståndarna inte skapar något alls så kommer till slut ett läge åt andra hållet. Efter en hörna får Jonas Desai drömträff på volley fram till 1-1. Kalldusch nr 1 var ett faktum. Bara ett par minuter senare kom kalldusch nr 2- Ett vådaskott från långt håll borrade sig in i bortre gaveln och SFF hade hastigt men mindre lustigt vänt matchen med två drömmål från ingenstans. Chockade av målen hade vi ett tag lite svårt att få ordning på spelet men mot slutet av matchen pumpade vi musten av SFF och kom i våg efter våg. Då vi inom loppet av 3 sekunder hade två ribbträffar trodde man nog att matchen var förlorad. Än mer då Tomas Eriksson helt ren missade en chans från nära håll minuten senare. Men i den sista minuten tog vi oss runt på kanten för tusende gången i matchen och på inlägget dyker Kallay och nickade in kvitteringen. Mer än så blev det inte även om vi försökte få med oss alla tre poängen.

Två saker gör att vi inte kommer hem mer tre poäng. Två enorma skott från Skellefteå som resulterade och för tama avslut för vår egen del. Vi borde gjort 4-5 mål på de chanser vi skapade och SFF får vara väldigt glada att de lyckades göra 2 mål på det de skapade. Rent spelmässigt har vi egentligen allt i 60-70 minuter, svårt att begära mer. Kan vi slipa till avsluten lite mer framöver blir det bra.

Uppställning

2. Anton Andersson
vs Mål
vs
vs Mål
vs
vs
vs
18. Emil Johansson
vs
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

vs
vs
vs Sub2
vs
vs
vs
vs Sub