IFK Luleå vs IK Frej

vs
2014-07-13
Resultat: 0 - 0

Matchrapport

0-0 i en trist och chansfattig match? Glöm det. Matchen mot serieledande Frej slutade vissterligen 0-0, men det var en mycket välspelad division 1 match och chanser saknades sannerligen inte. Matchen spelades i hög värme och solen gassade på spelarna som slet ordentligt under matchens alla minuter. Det var Frej som inledde bäst och hade längre anfall. Men det var IFK som skapade matchens första, och en av matchens bästa, chanser. Tomas Eriksson skottfintar bort sin back snyggt och kommr helt fri med målvakten men bollen träffar på målvaktens höft och går just över ribban. De dryga 700 åskdarna hade nog räknat in 1-0 där. Första 15-20 minuterna känns ändå Frej aningen vassare i det uppställda spelet, men det är IFK som fortsätter  att skapa chanser. Anton har två riktigt fina chanser men utan att lyckas sätta den. Frej får skottlägen utifrån då vi tappar boll på egen planhalva men man misslyckades helt med sina avslut. Mot mitten av halvleken kommer vi upp spelmässigt och har nu minst lika stort bollinnehav som Frej.

Mot slutet av halvleken brakar Emil Johansson och Sam Johnson in i planket bakom kortlinjen och båda blir liggande. Värst gick det för Emil som fick en smäll just under armbågen och fick bryta matchen. Återstår att se ifall det är någon fraktur på armen, vi får hoppas på det bästa.

Andra halvlek inleder vi mycket bra och dominerar nu matchbilden. Vi kommer runt fint på kanterna och får flera skottlägen från farliga positioner men bollen ville inte in. En av matchens prestationer svarade Wallin för (som för övrigt också var en av matchens bästa spelare) då han soloåkte mellan Frejförsvarare men kom lite för nära målvakten som lyckades med ännu en räddning. Lubin i vårt mål ville inte vara sämre då Frej fick sina chanser under sista kvarten, och dessa var också väldigt heta. Då Lubin inte räddade så hade han hjälp av sina lagkamrater. Sam Johnsson rycker sig loss i friläge, drar Lubin och ska bara lägga in den i mål. Men där dyker Tappert upp och visade att bänkpressen i gymmet är till nytta då han blockerar skottet med bringan.

Mål blev det som sagt inte, men matchen som sådan höll hög division 1 klass. Två spelande lag som, om inte målvakterna hade gjort vassa ingripanden, hade spräckt nollan.
Tränarna, Waara och Grzelak, var varken nöjda eller missnöjda med resultatet, även om Waara nog var lite mer missnöjd med en poäng. Dock var båda överens om att det var en riktigt bra fotbollsmatch.

– Jag är riktigt nöjd med allt som händer mellan första och sista kvarten, sa Waara.

– Jag är nöjd då detta är en av de svåraste matcherna i serien men samtidigt besviken att vi inte lyckas sätta dit den i slutet, sa Grzelak som fortsatte att berömma IFK.
– Vi vet att det är ett riktigt bra lag och jag sa redan på upptaktsträffen att jag trodde att de skulle ligga med i toppen. Nu har de lite för många oavgjorda matcher men det är lätt hänt i den här serien att man tappar poäng.

I och med poängen mot Frej står vi på 18 poäng inför hösten.

Uppställning

2. Anton Andersson
vs
vs
vs
vs
vs
vs
18. Emil Johansson
vs
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

vs
vs Sub
vs
vs
vs
vs Sub18