IFK Luleå vs Västerås SK

vs
2014-08-17
Resultat: 2 - 2

Matchrapport

Det blev ytterligare en oavgjord match då vi delade poängen med Västerås. Ett vilt kämpande VSK klarade av att hantera ett konstant IFK-tryck under de sista 40 minuterna av andra halvlek.

IFK inledde matchen klart bäst och vi tog också ledningen sedan Pettersen hittat Eriksson med ett inlägg som Eriksson placerade in med huvudet. Då kändes det som att vi skulle gå mot en komfortabel seger. Men strax därefter började VSK hota mer och vi såg lite mer osäkra ut. Kvitteringen kom efter en retur på ett ribbskott. Vi skulle ändå gå till pausledning sedan Garcia hittat Eriksson med en smörpassning. Eriksson löpte sig fri och chippade in bollen med utsidan fram till 2-1.

IMG_5017-0.JPG

VSK kvitterade tidigt i andra halvlek efter att vi tappat boll på egen planhalva. Fri med målvakten gjorde Salimi i VSK inget misstag. Efter det var det spel mot ett mål, VSKs. Vi kom i våg efter våg men de gånger inte målvakten storspelade fick han hjälp av mållinjeräddandes utespelare. Fler än en gång hade man räknat in ett tredje mål framåt men det är ju det här med effektiviteten…..

Matchen slutade med delad pott. Visst skulle vi ha vunnit matchen men samtidigt släpper vi in två mål på hemmaplan och trots alla chanser gör vi ”bara” två framåt. Fotboll avgörs ofta i straffområdena och där finns en del kvar att jobba med för att vi ska inkassera fler trepoängare framöver.

Uppställning

vs
vs
vs
vs
vs MålMål
vs
18. Emil Johansson
vs
vs
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

2. Anton AnderssonSub
vs
vs
vs