IFK Luleå vs Huddinge IF

vs
2014-09-07
Resultat: 0 - 0

Matchrapport

Det blev inga mål gjorda för något av lagen i hemmamatchen mot Huddinge IF. Följaktligen blev slutresultatet 0-0. Första halvlek kan vi inte alls vara nöjda med. Spelet var jämnt men det kändes som att Huddinge vann de flesta närkamper och hade de farligaste chanserna till ett ledningsmål. Halvleken klart på poäng till bortalaget.

I andra halvlek snäppar vi upp spelet men vi skapar inte särskilt mycket. Framförallt känns det som att vi ofta väljer passning istället för skott trots att vi har bollen bara 20-25 meter utanför motståndarens straffområde. Då motståndarna ofta gör det trångt behövs skott utifrån för att luckra upp. Sista 30 minuterna är vi dock det kraftigt spelförande laget. Om inte Huddinge blev trötta och därför backade hem frivilligt kändes det konstigt att dom föll tillbaka i spelet så pass mycket efter deras fina första halvlek. Nu var det ändå ett väldigt kontrollerat försvarsspel från Huddinge vilket gjorde att dom ändå kunde hålla oss borta från farligt område allt som oftast. Ett par bra chanser skapade vi, men vi lyckades helt enkelt inte tränga igenom.

Summeringen då? Nja, vi har just nu svårt att få det att kugga i offensivt. Sitter nog mer i spelarnas huvud än ben. Man väntar lite för länge innan man tar ett beslut, man tror inte riktigt man kan ta sig förbi sin motståndare och väljer ett sidledspass, man försöker hitta en i bättre läge framför att testa eget avslut osv…. Tempot i vårt spel blir sammantaget lite lägre och motståndarna kan i lugn och ro hitta sina positioner. Det gäller att jobba med sig själv och släppa loss, då kommer det säkerligen att lossna. Det ska också sägas att Huddinge är i riktigt bra form och hade flera riktigt bra spelare. Huddinge var ett av de lag som ägt mest boll totalt sett av de som hittills besökt Skogsvallen. Ett ramstarkt försvar och väldigt snabba omställningar präglade ett duktigt Huddinge.

För vår del gäller det att nöta på och få in lite mer tro på det vi gör. Just nu funderar för många spelare för mycket och bara ett fåtal har kraften att driva upp tempot. Gruppen får jobba med det framöver för att hitta momentum i spelet igen.

Tyvärr drog vi på oss flera varningar vilket leder till avstängningar. Vissa av varningarna var frukten av att vi inte var riktigt där utan hamnade på efterkälken och fick ta ett gult för att slippa omställningar. Å andra sidan gjorde ersättarna som kom in idag bra ifrån sig och visade att de vill vara med och slåss om en startplats på allvar, så förhoppningsvis kommer vi att kunna ställa ett bra lag på benen nästa helg. På plussidan får vi också tillbaka Kallay efter landslagsuppdrag förutsatt att inget krångel med hemresan sker.

Uppställning

2. Anton Andersson
vs
vs
vs
vs
vs
18. Emil Johansson
vs
vs
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

vs Sub2
vs Sub
vs
vs Sub