Vasalunds IF vs IFK Luleå

vs
2014-09-14
Resultat: 1 - 2

Matchrapport

Efter 2-1 mot Vasalund kan man direkt och utan minsta pardon konstatera – det var en ruskigt viktig seger, både för tabellen men inte minst mentalt.

Killarna har gjort en fantastisk insats med tanke på förutsättningarna. En redan tämligen tunn trupp (om än inte alls lika tunn som många utanför laget tror) med avstängningar på Norrbin, Emil och Lazarev drabbades ytterligare av bakslag då varken Anton (sjuk), Kallay (landade bara timmen innan match i Stockholm efter landslagsuppdrag och började på bänken) eller Aurell kunde medverka. Ja, Kallay kunde medverka men spelade bara andra halvlek.

Krydda ytterligare med ett baklängesmål innan paus och det hade varit lätt att vika ner sig totalt. Istället går vi ut och spelar riktigt bra i andra. Vi vänder matchen rättvist efter mål av Eriksson och Pettersen och kunde dessutom gjort ännu fler mål.

Det går inte annat än att imponeras av vändningen med de då rådande förutsättningarna. Det visar också att våra unga spelare kan gå in och ta ett stort ansvar i ettan vilket också bevisar att vi inte har exakt så tunn trupp som vid flera tillfällen påtalats. Hur som helst en riktig styrkeinsats av laget som förhoppningsvis ger enorm energi till de återstående matcherna.

Uppställning

vs
vs
vs
vs
vs
vs Mål
vs
vs Mål
vs
vs
vs

Ersättare

vs Sub
vs Sub