IFK Luleå vs Umeå FC

vs
2014-09-20
Resultat: 0 - 0

Matchrapport

 

Chanser fanns, framförallt för vårt IFK, men länsderbyt mot Umeå FC slutade mållöst. Vi började riktigt bra och parkerade inledningsvis på UFC:s planhalva. Det dröjde till 10-15 minuter in i matchen innan UFC kom in bättre och spelet jämnades ut ett kort tag för att åter falla tillbaka i IFK:s ägor. VI skapade flera målchanser under första halvlek men närmare än ett stolpskott kom vi inte.

I andra halvleks inledning får UFC ett par lägen och om det var det eller något annat som störde oss är oklart, men vi kom inte alls in i samma flyt som i första halvlek. Matchen jämnades helt klart ut. Vi slutade attackera utan nöjde oss med att vända upp istället för att ta fart mot UFC:s backlinje, vilket fick till följd att vi blev ganska lättlästa. Båda lagen skapade ett par bra chanser i andra halvlek men då UFC kom fram i ett friläge räddade Lubin och då vi kom fram i riktigt bra chanser kostade vi tyvärr på oss att missa målet.

Totalt sett är vi bättre än UFC och ska vinna matchen. Dock krävs klart bättre kvalité i de avgörande momenten för att göra mål. Försvarsmässigt höll vi UFC:s forwards neutraliserade på ett bra sätt. Första halvlek mycket bra då vi hittar rätt med fart, i andra bromsar vi upp och har inte alls samma genombrottsvilja.

Uppställning

vs
vs
vs
vs
vs
vs
18. Emil Johansson
vs
vs
vs
26. Vladimir Lazarev

Ersättare

2. Anton Andersson
vs
vs
vs
vs
vs