IK Frej vs IFK Luleå

vs
2014-10-26
Resultat: 2 - 2

Matchrapport

Serieledarna inför omgången, IK Frej, stod på menyn i den näst sista omgången av serien. Vi fick en riktig drömstart då Garcia nicksköt bollen i mål på en hörna, en stenhård och imponerande nick. Vi höll ihop laget bra mot ett Frej som gick stenhårt för alla tre poängen för att hålla undan lagen bakom. Frej var bollförande och vi lyckades väl inte riktigt behålla bollen så länge inom laget som vi hade behövt men samtidigt var försvarsspelet mycket bra och Frej hade svårt att skapa chanser. Ledningen hölls in till pausvilan.

Andra halvleks inledning kändes också relativt lugn. Frej stångades men vi låg rätt och spelade med kyla. I mitten av halvleken började Frej trycka på med allt fler spelare och till slut skapade man också flera chanser, bl a ett ribbskott. Då kvitteringen kom med kvarten kvar kändes det ganska logiskt men och som att Frej skulle flytta fram ännu mer för att gå för ett ledningsmål. Istället iscensätter vi ett bra anfall där Anton får bollen på vänsterkanten utanför straffområdet. Anton fintar inåt och skjuter ett perfekt avvägt skott som curlar sig in vid bortre stolpen. Ledning på nytt mot ett småchockat hemmalag. Frej gav sig dock inte och med 5 minuter kvar forcerar man in 2-2. Resterande del av matchen spelades av utan stora målchanser och det var två inte helt nöjda lag som lämnade planen. Frej såklart mest missnöjda med att ha tappat serieledningen och vi nöjda över en bra prestation där många unga spelare fick rejält med speltid, samtidigt som vi också var lite besvikna över att ha tappat ledningen i slutet av matchen. Men ändå en klart bra genomförd match mot en kompetent motståndare.

I sista omgången avgörs allt både i toppen och botten. Vi tar emot AFC United som blev serieledare efter vår poäng mot Frej. Kan vi göra en bra match mot AFC finns alla möjligheter för en trepoängare och ett riktigt bra avslut på säsongen. Men då måste vi spela på topp då AFC kommer att sälja sig dyrt för att försvara sin direktplats till Superettan. En spännande match på Skogsvallen på söndag alltså.

Uppställning

vs
vs
vs
vs
vs
vs
18. Emil Johansson
vs
vs
vs Mål
vs

Ersättare

2. Anton AnderssonMålSub
vs Sub