Föreningen

Mer än fotboll

Idag är IFK Luleå stadens största fotbollsklubb och intresset för sporten – och lagen – är som vi ser det större än på länge. Det finns en stark framtidstro som genomsyrar hela föreningen, mycket tack vare vår ungdomsverksamhet. Här utbildar bra ledare bra spelare och viktigast av allt – bra människor. För IFK Luleå är mer än bara fotboll. 

IFK Luleå bedriver fotbollsverksamhet för barn, ungdomar och seniorer. I barn- och ungdomsverksamheten deltar över 600 flickor och pojkar i åldrarna 7-19 år. De tre äldsta pojklagen och det äldsta flicklaget ingår i föreningens akademi som är en del av Svensk Elitfotboll. Cirka 130 ledare är engagerade i klubben.

Att spela fotboll i IFK Luleå ska alltid vara lärorikt och roligt. Vi vill att barn och ungdomar ska känna sig välkomna i vår förening och utvecklas i den gemenskap vi alla delar på Örnäsets IP och Nyabvallen.

Hos oss möts olika människor, bakgrunder och erfarenheter för att forma morgondagens Luleåbor och förebilder. IFK Luleå har en gemenskap som grundas på respekt och jämlikhet, här ska alla känna sig välkomna. 

Målsättningar

I framtiden ser vi IFK som en förening med ett allt större ansvar, och en förening som vill ta ansvar. Vår målsättning är en jämställd förening och till säsongen 2021 ska IFK Luleå ha ett representationslag för damer. 

IFK Luleå ska vara grogrunden för norrbottnisk fotboll och se till att fler kan nå sina idrottsliga mål. Därför ska vi inte hålla tillbaka våra egna spelare, utan istället känna oss stolta när de går vidare för att jaga sina drömmar på en ännu högre nivå. För en gång IFK:are, alltid IFK:are. Samtidigt vill vi att pojkar och flickor ska vara trygga i att kunna ta nästa karriärsteg i vår egen akademi. IFK Luleå vill göra det möjligt för barn
och ungdomar i alla åldrar att våga drömma stort.

Övrig information

Föreningen har ansvar för en fotbollsklass på Örnässkolan och bedriver där träning 2 ggr/vecka. Vi arrangerar årligen Fritz Olsson Cup för pojkar och flickor samt bedriver Landslagets Fotbollsskola för barn 6-11 år med ca 150 deltagare under sommarloven.

Som en del av föreningssverige styrs IFK Luleå av medlemmarna och du är alltid välkommen att besöka vårt kansli på Kronan H3, 974 42 Luleå.

E-post: info@ifklulea.se