Skärmavbild 2022-08-07 kl. 15.20.54

2-2 i mötet med Skellefteå FF

I ett regnigt Skellefteå startade gårdagens match mellan IFK Luleå och Skellefteå FF med att båda lagen hade lägen att göra mål. Oscar Faulds bröt sig in från vänsterkanten och hade ett skott som gick utanför målet. Efter det skapade istället Skellefteå några lägen där William Tönning fick kliva fram och göra ett antal räddningar. IFK Luleå spelar upp sig och får iväg några långskott, båda från Oscar Faulds. Josh Chatee faller på högerkanten just utanför straffområdet och i den situationen kunde Nils Nilsson plocka till sig bollen och få iväg ett skott som går in i mål. Matchen är fortsatt jämn och inget av lagen kan få full kontroll på matchen i regnet. Istället blir det en hel del frisparkar och en del gula kort delas ut. Josh Chatee får då möjligheten att bli involverad med sin högerfot på fasta situationerna. Nils Nilsson var nära att göra sitt andra mål i slutet av första halvlek men bollen går utanför målet efter att han vann den högt upp på planen.

Den andra halvleken startades i ett högt tempo där Nils Nilsson fick iväg ett skott som gick långt utanför målet. Bara några minuter efter det så skickade Fredrik Lundgren in ett långt inkast som antingen tog på en Skellefteå försvarare eller en skarv från Filippo Begliardi och bollen når fram till Josh Chatee som kan nicka in bollen i mål. Men bara några minuter senare så slår Skellefteå ett inlägg som tar i armen på Fredrik Lundgren och Skellefteå FF får straff. William Tönning räddar straffen men motståndarlaget kan göra mål på returen.

En bit in i andra halvleken får Oscar Faulds ett bra läge då han nästan är fri med målvakten men målvakten kan rädda och få ut bollen till hörna. Från den hörnan så rensas bollen ut till Josh Chatee som vinner en straff. William Olaussons straff räddas dock av målvakten. Efter det får Skellefteå kontroll på matchen och kan i den 87:e minuten göra 2-2. Skellefteå har även ett skott mot mål inte långt efter det som William Tönning räddar. I den 90:e minuten får Josh Chatee bollen centralt och hittar en passning till Filippo Begliardi som i princip är fri, han rundar målvakten och faller. I situationen efter får Filippo Begliardi sitt andra gula kort och blir utvisad. Matchen slutar 2-2.

Foto: Pär Bäckström/Frilans via https://nsd.se/

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email