MtFq_GQA

Abrahamsson: ”Vi vill studsa tillbaka”

Det är dags för den tredje matchen på nio dagar för herrlaget som tar sig an Sandviken på bortaplan. ”När vi spelar som bäst är det för att vi sätter defensiven”, säger Isak Abrahamsson.

Efter den tunga förlusten på Nyabvallen mot Frej får IFK Luleå ny chans till tre poäng. Herrlaget reser ner till Sandviken för match mot tabellfemman.

— Det var ganska nyligt vi mötte dem så det känns som att vi har bra koll på hur de spelar. Det känns inte som att de har ändrat något speciellt i hur de spelar. Vi vill studsa tillbaka efter förra matchen, säger Isak Abrahamsson.

Det är ett revanschsuget lag efter nederlaget mot Täbylaget i onsdags.

— Vi har pratat mycket efter matchen om att det inte var nog bra. Vi vinner inte nog många andrabollar. Vi är inte hundra procent, som vi är när vi möter topplagen som till exempel Sandviken eller BP. När vi möter lag som ligger efter oss har vi inte varit hundraprocentiga, säger Isak.

Varför blir det så?

— Det är en mental fråga. Man måste alltid vara där.

Det var bara några omgångar sedan herrlaget ställdes mot just Sandviken på Nyabvallen. Då slutade det med en 1—0-seger.

— Vi var jävligt stabila defensivt och tog jobbet hela matchen. Vi lät inte dem skapa särskilt mycket. Vi vet att när vi ska vinna så är det första vi måste göra att sätta defensiven. Det är så vi vinner matcher, säger 20-åringen.

Är det gemensamt för alla segrar, att defensiven suttit?

— Jag skulle säga det. När vi spelar som bäst är det för att vi sätter defensiven. Då är vi jävligt jobbiga att möta, avslutar Isak.

Avspark mot Sandviken är klockan 14.00. Matchen sänds på sportexpressen.se, nsd.se och kuriren.nu.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email