HmpQfuZg

Adell inför Frej: ”Kommer bli en tuff match”

Den negativa sviten bröts mot BP. Nu ges ny chans till poäng mot Frej. ”Försvarsspelet är nyckeln igen”, säger Tomas Adell.

Efter en poäng i senaste hemmamatchen mot BP är det dags för ny drabbning på Nyabvallen under onsdagskvällen.

Förra årets Superettan-lag IK Frej reser upp till Luleå. Det enda laget som herrlaget inte spelat mot under säsongen, och matchen blir även sista innan halva serien är färdigspelad.

— Vi har kikat lite grann på dem. De spelar lite grann som BP. Många unga, duktiga och tekniska spelare. Mycket fart och gillar att komma runt på kanterna vad det verkar. Det är ganska likt BP på det sättet. Det är tekniskt skolade grabbar. Det lär bli åka av. Försvarsspelet är nyckeln igen. Det är mycket matcher nu. Det kommer bli en tuff match, säger Tomas Adell.

Vad blir viktigt?

— Det är nog spelet med bollen, att vi är aktiva och vill ha bollen. Att vi hittar in bakom deras mittfält och backlinje. Att vi får diktera spelet lite mer på deras planhalva, säger Tomas.

Förra matchen mot BP blev Tomas Adells första hemmamatch i Ettan mellan stolparna under den här säsongen.

— Det var en lite trevande start från vår sida. Det känns som att vi jobbar oss in i matchen ganska bra. Vi får lite stopp på dem. Det känns som att vi får lite bättre koll på dem, vinner lite andrabollar. Vi kanske inte kommer igång med spelet under hela matchen egentligen. Men vi har några stunder där vi får äga lite boll. Vi har bra lägen i andra halvlek på omställningarna.

Då blev det en nolla för den Kalixfostrade målvakten.

— Det var ändå skönt, även om man inte spelade jättebra. De hade några inlägg som (Oskar) Nordlund var på.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email