IMG_0033

Adell redo efter två månaders skadefrånvaro

I slutet av maj fick herrlagets målvakt Tomas Adell en fraktur på handen. När IFK Luleå möter IFK Kalix i Coop Norrbotten Cup är han redo. ”Skoj att spela på Furuvallen igen”, säger han.

Med fyra raka segrar i ryggen gick herrlaget till sommaruppehåll.

Nu är det dags för match igen, den här gången på bortaplan mot IFK Kalix i Coop Norrbotten Cup.

Då är målvakt Tomas Adell tillbaka efter skadefrånvaro och redo för spel, mot moderklubben IFK Kalix.

— Det ska bli skoj. Det måste vara första gången jag möter dem i tävlingssammanhang. Jag mötte dem för några år sedan i Arnes bil cup med Piteå. Då vann vi med 1–0 tror jag. Men det är enda gången tror jag. Det ska bli skoj att spela på Furuvallen igen, säger Tomas.

Vad blir viktigt?

— Bolltempot handlar det om oftast, när man möter lag som ska vara sämre än en själv. Och att vi inte tror att det kommer gå av sig själv. Vi måste ta jobbet, vara ödmjuka, ha fart på bollen och hota i djupled. Flytta på dem helt enkelt.

Det var i sista veckan av maj som olyckan var framme för Tomas, när han landade på handen efter ett inlägg och fick en fraktur på benet som går över handen till ringfingret.

— Konstigt att stå på sidan. Man har missat kanske en match som högst. Det är konstigt att stå på sidan och inte kunna vara med och påverka. Det är en ny känsla, säger IFK-målvakten.

Hur har rehabiliteringsperioden varit?

— Det har gått bra ändå. Den här veckan har känts bra. Jag var och tränade förra veckan på fredagen. Då hade jag lite ont. Men den här veckan har det känts riktigt bra, ingenting nästan. Lite grann då och då beroende på.

Skadan har inneburit att han missat samtliga nio matcher hittills i Ettan, och fått se matcherna från läktarplats.

— I början var det inte nog bra helt enkelt. Men som vi har pratat mycket om, var det starkt att komma tillbaka. Det känns som att vi haft en tro på vår spelidé hela tiden. Det har synts. Ger vi det lite tid så kommer det. Det är hårt jobb som krävs oavsett vem man möter, avslutar Tomas.

Avspark mot IFK Kalix är klockan 13.00 under lördagen. Följ matchen i vår direktrapportering på Twitter.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email