Andreas Eriksson

Andreas Eriksson – ny klubbchef i IFK

IFK Luleå fortsätter att utveckla sin organisation och verksamhet inför framtiden. Andreas Eriksson har anställts som klubbchef med ansvar för verksamhets- och utvecklingsfrågor.  Andreas kommer närmast kommer från Norrbottens Fotbollsförbund (NFF).

Andreas ersätter Jennifer Lindgren på kansliet. Jennifer flyttar till annan ort och ett nytt jobb.

– Först och främst vill vi tacka Jennifer för allt hon gjort för IFK. Hon har varit en klippa för verksamheten och det är tråkigt att hon slutar. Men vi önskar henne stort lycka till, säger ordförande Jörgen Eriksson.

Andreas är en välkänd fotbollsprofil som gjort betydande insatser för Norrbottens fotboll på NFF där han arbetat som förbundsutvecklare och kanslichef. Han är utbildad lärare och har dessutom erfarenhet från både Arbetsförmedlningen och Fritidsförvalningen. I rollen som klubbchef kommer Andreas att ha ett övergripande verksamhetsansvar och rapportera direkt till styrelsen.

– Jag vill passa på att tacka NFF för att de gav mig chansen att jobba med det jag älskar. Nu får jag möjligheten att arbeta än närmare kärnverksamheten i min moderförening. Det känns fantastiskt inspirerande. IFK Luleå är i en positiv utveckling och jag vill gärna bidra och vara med på den resan, säger Andreas till IFK Luleå hemsida.

Det här är en viktig del i IFK Luleås strategi för skapa förutsättningar för elitverksamhet, jämställdhet  och bred och bra ungdomsverksamhet.

-Vi har knytit till oss det bästa nyförvärvet utanför fotbollplanen som vi kan tänka oss. Det här är en viktig och strategisk roll som kommer att bidra till att IFK Luleå fungerar bättre och utvecklas snabbare. Alla framgångsrika föreningar har en stark organisation. Nu har vi tagit ett stort steg i den riktningen, avslutar Jörgen Eriksson.

Andreas börjar formellt den 3 augusti 2020.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email