0B976BE1-2271-4837-AB19-C11892552FFE

Ännu ett oavgjort resultat för IFK Luleå

Denna gång var det dags i ett Luleåderby på bortaplan mot Notvikens IK. Matchen slutade 2 – 2 (1 – 2)

IFK Luleå startade matchen md följande lag:

Rasmus Aspholm
Martin Oscarsson – William Olausson – Rasmus Lindroth – Jakob Inga Johansson
Elton Bandh – Josh Richards – Henrik Drugge
Aaron Grape – Teddy Johnson – Chriss-Alex Bouongou Kombo

IFK Luleå började matchen klart bäst och tog redan i den 6:e minuten ledningen med 0 – 1, genom Elton Bandh efter en fin framspelning från Aaron Grape.

Sen arbetar sig Notviken in i matchen och respektlöst börjar trycka mot IFK Luleås mål. Kvitteringen kom i den 20:e minuten via en fin prestation av Leon Isaksson.

IFK Luleå känns som det bättre laget i första halvlek och tar också rättvist ledningen med 1 – 2 i den 29:e minuten. Teddy Johnson nickar in målet efter en fin nickpassning från William Olausson. Det sista som händer i första halvlek är att Notviken får en omdiskuterad straff via en handsavblåsning. Straffen förvaltas inte utan hamnar skyhögt över målet.

IFK Luleå drabbas i den 54: e minuten av en mycket onödig utvisning. Josh Richards drar på sig sitt andra gula kort via en helt onödig tuff tackling på motståndarens planhalva. Efter den utvisningen så är det Notviken som styr spelet resten av halvleken. Notviken rullar mycket boll men har ordentligt svårt att skapa några riktigt vassa målchanser. Istället är det IFK Luleå via den snabbe Aaron Grape som springer igenom och skaffar sig öppet mål för att där bli avvinkad för en mycket, mycket tveksam offside.

Men när de flesta ställt in sig på en uddamålsseger för IFK Luleå så får Notviken i den 90:e minuten sin andra straff via en handsavblåsning. Denna gång förvaltar Notviken straffen och utjämnar till 2 – 2. Ett resultat som får anses som rättvist där lagen har varsin halvleks spelövertag.

IFK Luleå hade Jordy Vleugels avstängd (tre gula kort) liksom Luis Correia (utvisning senast) samt Kenedy Santos skadad. Därför kändes det extra onödigt att återigen dra på sig en utvisning som självklart blir tung att bära med fler spelare som måste stå över matcher.

IFK Luleå gjorde en del byten i andra halvlek: Viktor Drugge ersatte Chriss-Alex Bouongou Kombo och Simon Albag ersatte Teddy Johnson.

Nästa match blir mot Ytterhogdals IK på söndag den 30 april, Nyabvallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email