Jacke

Avslutar vårsäsongen med fjärde raka segern

Tre nya poäng säkrades efter ett nytt frisparksmål från lagkapten William Olausson. Därmed går vi nu på sommaruppehåll med fyra raka segrar i ryggen.

IFK Berga visade direkt från start — trots jumboplats och noll poäng — att man hotade offensivt.

Bara efter några minuter kombinerade gästerna från Kalmar sig genom hemmaförsvaret, men avslutet var blekt och målvakt Hannes Sveijer kunde avvärja.

— Vi startar ganska segt. Ganska slarvigt från vår sida och vi gjorde det svårt för oss själva, säger mittfältaren Islam Burman.

Avslutar vårsäsongen med fjärde raka segern 1
Islam Burman.

Ledningsmålet skulle dock komma efter knappt en halvtimme spelad. William Olausson slog till på en frispark — för andra hemmamatchen i rad. Han lyfte bollen över muren och ner i målvaktens vänstra hörn.

Ett mål som även skulle visa sig bli matchens enda mål. Trots flertalet heta chanser från IFK Luleå.

I andra halvlek fortsatte Berga att hota offensivt. Man hade dessutom en boll i mål, med bara minuter kvar av matchen. Men kvitteringen dömdes bort efter en hands på en Bergaspelare.

— Vi visste att det skulle vara tufft. Vi underskattade inte dem på något sätt. Att de skulle komma hit med energi för att ta med sig tre poäng.

Är du nöjd med prestationen?

— Nej, det är jag väl inte. Vi gnuggar jävligt hårt och jobbar hårt som fan. Sedan slarvar vi alldeles för mycket, slår bort enkla passningar. Vi har en ganska bra lägstanivå och tar ändå tre poäng. De gjorde det svårt för oss.

Avslutar vårsäsongen med fjärde raka segern 2
Karl Åberg.

Nu väntar ett tre veckors långt sommaruppehåll. När vi startar höstsäsongen 9 augusti gästar Sandvikens IF Nyabvallen.

— Vi har träningsuppehåll i en vecka nu och vilar upp oss. Sedan kommer det en tuff och intensiv höstomgång.

Vad är det som kommer krävas i höst för att hålla i trenden?

— Det vi har trott på hela tiden, vår spelidé. Disciplin och tålamod. Det hårda jobbet som har lagt ner. Då kommer det gå vägen och säkra kontraktet.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email