Ben Kings Langley FC

Ben Hanley ny tränare i IFK Luleå

IFK Luleå har gjort klart med en ny huvudtränare för herrlaget. Det är Ben Hanley, 40 år, som senast tränade Londonlaget Rayners Lane FC.

Ben har tidigare erfarenhet av svensk fotboll. Säsongen 2020/21 tränade han Gottne IF i div. 2 Norrland. Tränarkarriären startade han inom Norwich City FC:s ungdomsverksamhet. 

Ben Hanley om sitt nya uppdrag:

– Jag är mycket glad över att få möjligheten att bli ny huvudtränare för IFK Luleå. En enorm klubb med en lång historia och stor potential. Jag är exalterad över att komma igång.

-Jag är en UEFA A-licensierad tränare med en bakgrund i att både utveckla unga spelare till att vara framgångsrik inom seniorfotboll. Jag har tränat lag på heltid i åtta år och ser fram emot att leda ett lag i Sverige igen.

Avtalet sträcker sig över 1+1 år.  

Jörgen Eriksson ordförande om den nya huvudtränaren:

– Vi har sökt en tränare som kan ge energi och entusiasm. Som är modern, välutbildad och har erfarenhet av både spelarutveckling och att driva lag för att vinna. Dessutom en tränare som är präglad av det intresse och engagemang som finns runt fotbollen i England. Det känns inspirerande och Ben har med stor nyfikenhet tagit del av IFK Luleås fotbollsambitioner. Ben har som tränare skaffat sig många erfarenheter som IFK Luleå kan dra nytta av.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email