DSC_7537

”Berga är där vi var för tre matcher sedan”

Med tre raka segrar går vi in i sista matchen innan sommaruppehållet. IFK Berga står för motståndet på Nyabvallen. ”Som vanligt kommer det krävas ett hårt jobb”, säger Isak Bråholm.

Berga är precis som IFK Luleå nykomlingar i Ettan norra. Kalmarlaget har ännu inte tagit någon poäng, men det finns ingen risk för underskattning berättar Siriuslånet Isak Bråholm.

— Nej. Det skulle verkligen inte säga att det finns någon risk för. De är där vi var för tre matcher sedan. Ingen underskattning där, säger Isak.

Vilken koll har ni på Berga?

— Vi fokuserar på vårt eget spel, det är huvudfokus. Lite småjusteringar beroende på vad de gör och vad vi vill utnyttja. Annars är det vårt spel som gälller.

Mittfältaren gjorde sin första match från start i IFK-tröjan, senast mot Team TG. Då bildade han innermittfält med Islam Burman och laget kunde ta tredje raka segern.

— Otroligt starkt att vi vinner. Det är svårt att vinna flera matcher i rad. Väldigt stark seger och laget spelade bra. Vi gör fyra mål, ett lag som gör fyra mål ska vinna fotbollsmatchen, säger han och fortsätter:

— För mig kändes det bra. Att få komma in i ett lag som vänder trenden. Så klart ska jag inte ta på mig hela den äran, jag har startat en match. Grabbarna har jättebra energi och det har hjälpt att komma in i laget snabbt.

Du fick en boll i huvudet i onsdags. Det var ingen fara?

— Bollen kom överraskande, som en chock. Men nej, det är ingen fara.

Mittfältaren, med sex allsvenska matcher med Sirius på kontot under 2019, berättar att han har kommit in i laget bra sedan han anslutit.

— Det har inte varit några problem alls. Det är schyssta grabbar i laget som tagit hand om mig sedan jag kom, säger Isak.

Vad kommer krävas mot Berga för en ny trepoängare?

— Som vanligt, ett hårt jobb. Det måste vi göra varje match för att ge oss chansen att vinna. Och följa vår gameplan.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email