Putte (2)

”Då är det inte många lag som gör mål på oss”

Efter två inledande förluster väntar nu en ny chans till poäng, när vi gästar nykomlingen Örebro Syrianska. Matchen börjar 12.00.

Tränare Tomas Eriksson ser fram emot söndagens drabbning.

— Vi får hoppas på att vi kan återupprepa den senaste prestationen (hemma mot Vasalund). Samtidigt inte släppa till något enkelt mål och kanske ett av ribbskotten går ribba in på söndag. Så klart vill vi skapa mer framåt. Det handlar om självförtroende, att vi vågar vara aktiva när vi har boll. Då har vi bra chanser att ta poäng.

Även Patrik Pettersen är inne på samma linje.

— Vi ska fortsätta ha den här disciplinen i försvarsspelet, som mot Vasalund i onsdags. Kan vi hålla det som vi höll i 70 minuter, då är det inte många lag som gör mål på oss. Ju mer vi växer in i det och får självförtroendet offensivt så kommer det även smälla några kassar. Kan vi ta ledningen och spela ut vårt spel, med de spelarna vi har på mitten och i anfallet kan det bli riktigt bra. Disciplinen i försvarsspelet tar vi med oss.

Under säsongsinledningen har ”Putte” fått chansen som en i ett tvåmannaanfall.

En roll som börjar sätta sig, menar han.

— Jag kommer mer och mer in i det. Man får ställa sig in på det och sen vara redo när chansen kommer. Sen måste jag växa in i det här när vi har uppställt spel, att vara mer aktiv och få bollen få bollen i rätt ytor. Annars är det bara ställa in sig på att man ska jaga och vara i boxen när det smäller. Det börjar kännas bättre, men jag är inte så van att ha så lite boll som jag har, säger Patrik Pettersen.

Det dröjde inte länge innan han fick utdelning, redan i den första halvleken i premiären mot Sylvia fick den kvicke forwarden utdelning, när han nickade in kvitteringen.

Något som inte hänt på länge.

— Det var sjukt. Jag tror att det var 15 år sen jag gjorde mål på huvudet, när vi precis hade börjat med 11-manna.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email