101578450_252617366172643_4159153485138362368_n

Damverksamheten idag och i framtiden

Idag är vi en av de största föreningarna på tjejsidan i Luleå med 220 aktiva i föreningen och totalt 50 ledare.

Dessutom är styrelsen och föreningen är helt eniga om att fortsätta den redan påbörjade satsningen på tjejsidan med en damverksamhet. Därtill kan ett damlag i IFK Luleå snart vara på plats.

— Vi siktar på att ha ett seniorlag på damsidan igång inom två år. Framtiden ser ljus ut för IFK Luleå på damsidan, säger ungdomsansvariga i IFK Luleå Johanna Augustsson.

— Våra äldsta tjejer är i dag 15 och 16 år. De tjejerna ska bilda stommen i det framtida damlaget. Den här säsongen är det laget en del av den akademiverksamhet som bedrivs i föreningen.

Med ett lag i Ettan och en akademiverksamhet är redan IFK Luleå etablerade på herrsidan. Planen är att bli det även på damsidan, med ett framtida seniorlag i seriespel.

— Vi har alla förutsättningar att lyckas även på damsidan med tanke på vår stora ungdomsverksamhet på tjejsidan, säger Johanna Augustsson.

Med tio aktiva lag i alla årskullar, från flickor 16 och yngre finns en bred ungdomsverksamhet på plats, med målsättningen att ta ytterligare ett kliv.

— Vi är idag en helt jämställd förening. Tack vare det känner vi ett stort stöd från våra samarbetspartners, säger Augustsson.

Victor Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email