Daniel Engberg

Daniel Engberg – ny tränare i IFK Luleå

IFK Luleå har gjort klart med en ny tränare. Det är Daniel Engberg som tillsammans med Andreas Johansson och det övriga ledarteamet kommer att leda laget den kommande säsongen.

Daniel kommer närmast från Notvikens IF där han tagit laget till division 2 och säkerställt att Notviken spelar i division 2 även kommande säsong.

– Vi är otroligt glada och nöjda med att snabbt kunnat hitta en bra lösning. Vi har bara fått goda referenser om Daniel. Han har visat att han har kapacitet för större uppgifter och är en erkänt duktig tränare och ledare som dessutom är nyfiken och oerhört ambitiös. Vi vill också tacka Notviken för att vi kunde lösa detta så smidigt, säger ordförande Jörgen Eriksson.

Daniel och Andreas kommer att ha ett delat ledarskap med tydlighet i roller och arbetsfördelning.

– Jag blev väldigt glad och smickrad när IFK hörde av sig. Naturligtvis känns det tråkigt att lämna Notas, men jag är beredd att ta steget uppåt. Jag känner Andreas sedan tidigare och vi har liknande syn på hur vi ska driva verksamheten. Föreningen är också väldigt tydlig med den övergripande inriktningen. Jag ser fram emot första träningen, säger Daniel i en kommentar.

Notvikens ordförande Anders Sundquist kommenterar:

– Det är naturligtivs tråkigt för oss att Daniel lämnar Notviken. Han har gjort en fantastisk insats med att uveckla laget och säkerställa att Notviken spelar i division 2 även nästa säsong. Samtidigt vet vi att Daniel har ambitioner och kunnande för att verka på högre nivå och vill inte på något sätt förhindra hans utveckling. Vi tackar för hans insatser och önskar honom ett stort lycka till i IFK Luleå.  

Avtalet mellan IFK Luleå och Daniel Engberg gäller för 1 + 1 år.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email