FB_IMG_1640912563660

Dansk dynamit i IFK!

Den danska målvakten William Tönning kommer att vara en av målvakterna i IFK Luleå kommande säsong. William kommer närmast från Ytterhogdal.

Efter att Tomas Adell bestämt sig för att lägga vantarna på hyllan, har klubbens prioritet varit att hitta en likvärdig ersättare. 22-årige William har tränat med laget i två veckor och har imponerat på målvaktstränaren Johan Lutström och övriga tränarstaben.

– Jag är otroligt inspirerad av att vara en del av ”Stadens Lag” och jaga en plats tillbaka till Ettan, där klubben hör hemma. Jag gillar Odd-Karls taktiska idéer och spelsätt, och attraheras av klubbens höga ambitioner för framtiden. Jag har haft bra diskussioner med klubbens representanter och ledarteam och är övertygad om att detta är en miljö där jag kan utvecklas och hjälpa laget att nå sina mål, säger William.

Avtalet är på 1+1 år.

– Det känns bra att allt är klart och ordnat. Efter ett par veckors träning med laget, har jag en bra känsla och fått ett bra intryck av spelarna och klubben som helhet. Spelarna har tagit väl hand om mig och det märks att de verkligen vill lyckas och genomför varje träning med hög intensitet. Jag ser fram emot att köra, avslutar William.

– William är stabil målvakt med bra teknik och utstrålning. Han kommunicerar med och dirigerar backlinjen på ett bra sätt. Vi är glada att vi lyckades knyta till oss William, kommenterar Christer Andersson, sportrådet i IFK.   

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email