F08

De tog hem guldet!

IFK Luleås damjuniorer, F-08, gick hela vägen till toppen under helgens Piteå Summer Games.

Piteå Summer Games är turneringen som lockat 794 lag som tillsammans spelat 1974 matcher. Från IFK Luleå hade vi hela 27 lag med i turneringen i olika klasser. Några som gick hela vägen var våra damjuniorer: flickor födda 2008.

Laget gick obesegrade genom hela turneringen (sex vinster och en oavgjord) och gjorde dessutom flest mål i sin klass G15 – hela 29 mål. I tjejernas klass fanns totalt 28 lag. Finalen stod mot Sunnanå SK och IFK Luleå vann med 1-0.

Vi träffade Per Lindfors, en av tränarna i laget:

Hej och grattis! Berätta om er väg till guldet!

-Tack! Efter ett bra gruppspel med många gjorda mål gör vi två riktigt bra slutspelsmatcher mot Sundsvalls FF och Kvaløya SK, säger Per. I finalen ställs vi mot Sunnanå som vi vet är duktiga. Dom är spelförande i delar av matchen men tjejerna gör en riktig kämpainsats och kan avgöra med ca fem minuter kvar, fortsätter han och tillägger:
– Utöver själva resultatet har vårt deltagande också bidragit till att bygga gruppen och lagkänslan där vi till denna säsong slagit samman IFK Luleås F-08 och Rutviks F-08.

Vad händer nu?

-Om två veckor är det dags för Gothia Cup så nu ser vi fram emot den med massor av fotboll, Liseberg och annat skoj, avslutar Per.

Återigen, stort grattis och lycka till på Gothia Cup!

Ett annat lag som nästan gick hela vägen var P16/17 som knep silvret efter att även de gått obesegrade fram till finalen (fem vinster och en oavgjord). Finalen mot norska FK Hullöy slutade med uddamålsförlust (0-1), men även silver är starkt så grattis även till P16/17!

De andra lagen då? Ja flera lag tog sig till slutspel, till exempel damlaget som föll i semifinal. Några fick avslutningsmatcher på söndag istället och andra lag hade inte ens slutspel men vad gör väl det? Glädjen i fotboll är den största vinsten av alla!

Nedan ett axplock av bilder från turneringen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email