XCA1V72w

Delad pott borta mot Gefle

Trots ett underläge i första halvlek kom IFK Luleå igen på bortaplan mot Gefle IF. I inledningen av andra kvitterade Fredrik Lundgren och såg till att herrlaget tog sina första bortapoäng sedan Sandviken den 6 september.

Två raka segrar på hemmaplan, men på bortagräs har det gått tyngre. Innan söndagen hade inte herrlaget tagit en fullpoängare sedan mot Nyköpings BIS 12 augusti och ingen poäng sedan början av september.

Mot Gefle blev det dock ändring på det. Men det var hemmalaget som tog ledningen på Gavlevallen. Jacob Hjelte kom fri med Tomas Adell ur snäv vinkel, men lyckades placera in bollen vid sidan om Adell.

Däremot var inte IFK heller ofarligt offensivt. Allra närmast ett mål kom Alex Brilhante, när han från nära håll sköt på en Gefleförsvarare. En klart misstänkt hands men domaren valde att fria.

− Jag står för långt bort för att se så uppfattade inte om det var hands eller inte, men många i laget verkade ganska klara med att det var hands, säger Isak Abrahamsson

Vänsterbacken menar att laget inte spelade så som man pratat om innan – i alla fall inte i första halvlek.

− Vi är inte nöjda med hur första halvlek ser ut trots att vi ändå skapar någon het målchans. Vi hamnar på efterkälken lite överallt, vilket gör att de kan rulla och få för mycket tid med boll. Vi tryckte inte på och gjorde som vi pratade om innan.

I andra spelade IFK Luleå upp sig och då kom också kvitteringen. Fredrik Lundgren nådde högst på en hörna och kunde nicka in kvitteringen mellan benen på Geflemålvakten.

Även om hemmalaget hade några heta chanser att avgöra, lyckades IFK Luleå rida ut forceringen och ordna en poäng. Närmast väntar nu den uppskjutna matchen mot Team TG på onsdag på Nyabvallen.

− Men vi kommer ut i andra och gör ett rejält lyft som leder till att vi får med oss ett mål i princip direkt. Vi jobbar hårdare, stänger ytorna och är mer organiserade. Gefle är skickliga men spelmässigt är det inte mycket som skiljer i andra. Så vi tar med oss poängen och känslan från andra och ser fram mot matchen redan på onsdag mot TG, säger Isak.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email