IFK-Vasalund

”En hedersam förlust — det är så jäkla surt”

Trots flertalet heta målchanser från IFK Luleå lyckades vi inte spräcka målnollan. Hemmapremiären slutade med en 0—1-förlust mot Vasalund.

Efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde i den tolfte minuten tog Vasalund ledningen.

Gästernas Anthony Wambiani lyckades peta in en retur.

Därefter följde en bra IFK-avslutning på halvleken, med flertalet heta chanser från hemmalaget.

Allra närmast att få in en kvitteringsboll var kapten Wille Olausson med en nick i ribban på en hörna.

Men 0—1-underläget stod sig till paus.

Inte heller i slutforceringen fick vi utdelning, även om Assam var nära med ett skott i överliggaren på ett inspel från nära håll. Underläget stod sig till slutvisslan gick och hemmapremiären slutade med en uddamålsförlust.

— Jag tycker inte att de skapar så mycket förrän i 70:e när vi börjar kliva framåt. Sen har vi kanske några för enkla bolltapp när de är uppe med mycket man, och då är de farliga. Men jag tycker att vi kommer mer och mer in i det. Vi har två ribbor. Det är lätt att stå och säga det, men ett mål där förändrar ganska mycket. Sen är det ett jävla skitmål vi släpper in och då får vi återigen jobba i uppförsbacke, mot ett bollskickligt lag. Stort steg framåt försvarsmässigt, säger Patrik Pettersen.

Men trots förlusten, känns det här som en rejält bättre insats än i söndags sett över 90 minuter?

— Det tycker jag absolut. Sen är det fortfarande noll poäng och vi är absolut inte nöjda. Man får ta med sig det positiva. Nu är tredje på kort tid på söndag. Det är bara ställa in sig på att det är sådana här matcher vi kommer få spela. Det är krig i 95 minuter, säger ”Putte”.

Tränare Tomas Eriksson ger sin syn på de 90 minuter som spelades på Nyabvallen under onsdagseftermiddagen.

— En hedersam förlust och det är så jäkla trist. Att vi landar där och man är relativt nöjd prestationen. Vi möter ett lag som säger att de vill vinna serien. Det är det värsta som finns att förlora. Vi sitter trots det här med noll poäng. Riktigt surt, säger Tomas och fortsätter:

— Målet vi släpper in är ett riktigt, riktigt skitmål. Hade vi kommit undan med 0−0 och en poäng, det kan man leva med. Vi har inte råd att släppa in sådana mål och hamna i tidigt underläge. Vi är inne tidigt på säsongen som nykomlingar i serien. Det är mycket psykologi. Vi söker självförtroendet.

Nästa match spelas på söndag, på bortaplan mot Örebro-Syrianska.

"En hedersam förlust — det är så jäkla surt" 1
Yassine Assam.
Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email