_ILD3644

En poäng mot Dalkurd på bortaplan

Under Söndag eftermiddag spelade IFK Luleå mot Dalkurd FF i Ettan Norra på Studenternas IP i Uppsala. Matchen slutade 1-1 efter ett sent kvitteringsmål av lagkapten William Olausson. 

I första halvlek var det Dalkurd FF som var spelförande i inledningen och gjorde rättvist 1-0 på nick genom Arian Kabashi i matchminut 9’. IFK Luleå spelade sedan upp sig, som till denna match gjort förändringar i formationen, istället för som tidigare 4-4-2, förändrat till idag 3-5-2. Farligaste målchanserna i första halvlek skapade bortalaget på fasta situationer, i första hand hörnor.

Mittbacken Jonatan Vikström om första halvlek: – De gör mål ganska tidigt, precis på det sättet vi inte vill att de ska göra mål på. Ett inspel på första stolpen. Men sedan växer vi in i matchen, får ha lite mer boll än vad vi hade tänkt oss. De är inte så aggressiva i vår speluppbyggnad så vi har fått rulla ganska mycket boll och gjort det helt okej förutom några bolltapp. Men de har väl kontroll på matchen får man ändå säga. 

I andra halvlek flyttar IFK Luleå fram positionerna ytterligare, William Olausson har tidigt en frispark i stolpen sedan Patrik Pettersen fällts utanför straffområdet. Nämnde Pettersen har sedan någon minut senare en gyllene chans att kvittera, men skottet blockeras i sista sekund av en försvarare i hemmalaget. Dalkurd sticker upp däremellan och har bl a två nickar i ribban. I matchens slutskede har inbytte Max Wårell en fin chans, men målvakten räddar vinkelskottet till hörna. På den efterföljande hörnan i matchens sista minut kliver lagkapten William Olausson fram och nickar in kvitteringen 1-1.

William Olausson om andra halvlek: – De har fortsatt mycket mer boll än vad vi har, men jag tycker vi är lite mer lugna och trygga med bollen när vi väl har den. Sedan är det givetvis skönt att få kvittera i slutminuterna. Det är givetvis skönt för oss med vinst, vi hade innan en ganska dålig trend. Så givetvis ger poäng självförtroende.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email