Tomas E

Eriksson: ”Då kan vi störa topplagen”

Efter sju raka matcher utan seger, kom det sköna trendbrottet i onsdags på hemmaplan mot Örebro Syrianska. I eftermiddag väntar nästa tuffa bortamatch – mot tabelltrean IFK Haninge. ”Disciplinen i försvarsspelet kommer vara a och o”, säger Tomas Eriksson inför matchen.

Förra helgen stod tabelltvåan BP för motståndet, nu är det nästa topplag – IFK Haninge. För drygt en månad sedan möttes lagen på Nyabvallen och då vann laget från södra Stockholm med uddamålet.

— Det känns som att vi har revansch att utkräva efter hemmamatchen. Med ett sent omdiskuterat mål, när Hannes tacklas i slutminuterna och de avgör. Senare ringer domaren och ber om ursäkt. Det var surt, men första halvlek från vårmötet var riktigt bra och den tar vi absolut med oss in i söndag, säger Tomas.

Med onsdagssegern mot Örebro Syrianska färskt i minnet, kliver laget ut på Torvalla IP med en god känsla. Även om det fanns delar i spelet, som tränaren inte är helt nöjd med.

— Det fanns delar som var bra mot Örebro. Så klart positivt att vi gör fyra mål framåt, men vi åker på ett nytt hörnmål och tappar ibland boll på fel ställen. Det är någonting som vi har pratat om under veckan och måste förbättra om vi vill ha med oss poäng från Haninge.

Trots fyra mål framåt, så var det en hel del klara målchanser som missades?

— Jag håller med helt och hållet. Vi kan inte missa så mycket om vi ska ta poäng mot topplagen. De har några offensivt starka hot och det är här blir en ny tuff match på bortaplan.

Eriksson betonar att ett tålmodigt försvarsspel kommer krävas för att få med sig poäng från Stockholm.

— Det är nog ingen som förväntar sig att vi ska ha 90 procent bollinnehav och föra matchbilden. Disciplinen i försvarsspelet kommer vara a och o, för att kunna störa topplagen. Vi behöver hålla nollan, eller släppa in maximalt ett mål. Då har vi möjligheten, för vi vet att vi har hot offensivt.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email