m5aZyjwA

Eriksson: ”Förväntar mig en riktigt tuff match”

Efter helgens kryss på bortaplan mot Gefle är det dags för ny match, den uppskjutna mot Team TG.

Fredrik Lundgrens nick i den andra halvleken räddade poäng borta mot Gefle.

En insats tränare Tomas Eriksson säger så här om:

– En bra poäng borta mot Gefle. Det är ett bra lag. Sen är det långt från en perfekt match från vår sida. Vi bjöd på alldeles för mycket ytor. Vi hade det körigt emellanåt. Vi har pratat och försökt ta lärdom av den matchen, saker som vi måste förbättra inför Thorénmatchen, säger Tomas.

Matchen mot Team TG från Umeå var planerad till den 8 oktober, men sköts upp på grund av ett utbrott av covid-19 i Umeålaget.

Istället spelas matchen under onsdagskvällen i Arcushallen.

– Äntligen får man säga. Det är kul med mycket matcher, och att vi har en trematchersvecka igen. Vi är jäkligt taggade. Det är derby också. Det är mycket som står på spel, båda lagen är i akut behov av poäng. Jag förväntar mig en riktigt tuff match, säger Tomas Eriksson.

Vad kommer bli viktigt?

– Det är fortsatt fokus på försvarsspelet.  Att inte fuska och ta några genvägar där. Vi måste börja i rätt ände. Vi vet att om vi håller nollan har vi minst en poäng. Det är vi börjar och sätter fokuset.

Herrlaget har spelat en match den här säsongen mot Team TG.

Då på bortaplan och seger för IFK Luleå med 4–2.

– Det var en av våra bättre matcher tycker jag, på bortaplan också. Jag tycker att vi spelade riktigt bra offensivt och defensivt. Jag tror vi ledde med 2–0 och släppte in dem i början av andra, när de gjorde mål på inkast. Överlag en av våra bättre matcher i år. Vi gjorde mycket bra saker. Kan vi upprepa den insatsen och lite till, så kommer det bli en bra match, avslutar Tomas.

Matchen sänds på sportexpressen.se, nsd.se, kuriren.nu och spelas i Arcushallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email