Tomas Eriksson

Eriksson: Vi anpassar oss

Inte mycket har varit sig likt under försäsongen inför återkomsten i Ettan, men samtidigt betonar Tomas Eriksson att herrlaget har kunnat jobba på ändå. Men snart kan matchtorkan vara över. ”Vi är ganska bra på att hela tiden anpassa oss efter de förutsättningar som finns”, säger han.

Coronavirusets utbredning har påverkat herrlaget i stor utsträckning. Tidigare under veckan togs beslutet att för en andra gång skjuta upp seriepremiären. Den här gången till den 14 juni.

Och den senaste träningsmatchen som herrlaget kunde genomföra var den 21 mars i säsongspremiären på Nyabvallen, som slutade med en 1—2-förlust mot seriekollegan Team TG.

— Utifrån förutsättningarna tycker jag att det har varit ganska okej. Vi är ganska bra på att hela tiden anpassa oss efter de förutsättningar som finns. När det är så, då planerar vi utifrån det och man måste göra om lite, hålla på med matcher. Träningsplaneringen har ju varit lite fram och tillbaka, hur man ska lägga upp det. Vi har hela tiden försökt hitta bra lösningar så att vi tränar bra och har bra matcher planerade. Jag tycker att grabbarna ska ha en eloge, att de ändå tränar på bra. Det klart att man förstår att motivationen blir emellanåt lidande. Jag tycker att vi kör på bra, säger Tomas Eriksson.

Hur har den här försäsongen skiljt sig mot andra?

— Vi gick på ett uppehåll, när de första direktiven kom. Sen gick vi in i en försäsongsfas på två veckor och tryckte på lite hårdare. För att nu hitta rätt periodisering som kommer vara under säsongen. Förhoppningsvis kan matcherna börja rulla från nästa helg. Då är det bara fyra-fem veckor kvar. Sen smäller det.

Tomas Eriksson är ny på tränarposten i herrlaget inför den här säsongen, och har fått mer tid att implementera en spelidé och lära känna gruppen.

— Så är det ju. Absolut, man får mer tid för förberedelser. Samtidigt, när det är så ovissa tider blir det svårt för spelarna att se målet. Att hålla taktiska träningar, är kanske inte motivationsmässigt det bästa i de här tiderna. Det handlar mer om att hålla upp flåset, och tugga mer taktiskt när det närmar sig, säger Eriksson.

Snart kan däremot matchtorkan vara över. Lördag 16 maj är en träningsmatch inplanerad, som kan genomföras om förbudet mot träningsmatcher för seniorer lättas. Matchen ska spelas mot superettanklubben Umeå FC.

— Jag tror att grabbarna är ruggigt laddade faktiskt, säger Tomas Eriksson.

Han får medhåll av Jakob Johansson-Inga.

— Det bör det vara, när det är så länge sedan vi spelade. Då får man chansen att visa vad man går för. Det är januari igen känns det som, när man ska visa vad man går för och kunna ta en plats.

Victor Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email