Foto 2020-03-21 15 51 00

Ett fall framåt för IFK

IFK Luleå förlorade träningsmatchen mot seriekonkurrenten Team TG från Umeå. Men det var ändå ett fall framåt jämfört med derbyförlusten mot Boden senast.

De första 20 minuterna var relativt jämna då lagen kände på varandra och såg till att inte släppa till något onödigt. Det var tydligt att IFK hade kompaktare försvarspositioner än i senaste matchen mot BBK. Men efter 20 minuter fick Team TG ett litet övertag och tar också lednigen i den 30e minuten genom förre Boden spelaren Sebastian Shafei Åman. 0-1 stod sig sedan till pausvilan.

I den andra halvleken kom IFK ut med mer energi och en än bättre inställning. Det var fler spelare som tog fler löpningar vilket skapade mer ytor. Det lönade sig också då utmärkte Sebastian Vigerbäck kvitterade snyggt i den 63e minuten. 

IFK hade fortsättningsvis mer bollinnehav än gästerna och skapade ett antal lägen som kunde ha resulterat i ett ledningsmål. Men istället utnyttjade Shafei Åman ett misstag i hemmalaget och satte 1-2 i den 78e minuten. 

Individuellt gjorde Jakob Johansson Inga en stark första halvlek. Sebastian Vigerbäck gjorde återigen en bra match och vann många närkamper på mittfältet. Patrick Kpozo tog allt fler löpningar och blev mer aktiv ju längre matchen led. Kalle Åberg gjorde det jobbigt för motståndarnas försvar med sin rörlighet och snabbhet. 

Enligt den ursprungliga planen skulle IFK ha åkt till Stockholm söndag 29 mars för genrep mot Sollentuna. Men pga Corona virusets spridning och eftersom Elitettan med all sannolikhet skjuts upp till slutet av maj, är den matchen inställd. IFK arbetar nu för att planera in nya träningsmatcher för att vara maximalt förberedd när serien väl drar igång. 

Föregående
Nästa

Bildspel från matchen mot Team TG. 

Fotograf: Roland Aspviken

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email