Alex de Carolis, Besfort Kalludra, Will Inalien, Filip Johansson Bahar och Oliver Kasskawo tränar den här veckan med herrlaget.

Fem provspelare tränar med herrlaget

Under den veckan tränar fem provspelare med herrlaget, ”Jag känner mig redo, och det är dags att testa på division 1”, säger Filip Johansson Bahar.

Fem spelare är på plats och tränar med herrlaget under veckan, för att sedan delta i lördagens internmatch. Från vänster i bild:

Alex de Carolis – 28-årig vänsterback från Kanada. Har tidigare spelat i Umeå FC och Västerås SK. Representerade förra säsongen HFX Wanderers i den kanadensiska högsta ligan.

Besfort Kalludra – 20-årig centralmittfältare som under förra säsongen spelade med Assyriska IF i division två. Har spelat under större delarna av sin karriär med Degerfors.

Will Inalien – 21-årig amerikansk anfallare. Spelat de två senaste säsongerna i finska tredje, och andra divisionen. Han har gjort 27 mål under dessa säsonger med Jakobstad och senast FF Jaro. I Jaro blev det 7 mål och tre assist på 19 matcher i den finska motsvarigheten till superettan.

Filip Johansson Bahar – 21-årig spelare som kan användas både som ytter och offensiv mittfältare. Spelade under förra säsongen med Karlstads utvecklingslag i division två. Där gjorde han fyra mål på nio matcher.

Oliver Kasskawo – 19-årig innermittfältare som har representerat Vasalund under de senaste säsongerna, och har spelat med deras U19-lag.

Spelarna genomförde sin första träning under torsdagskvällen, och träffade herrtruppen för första gången.

– Det kändes väldigt bra. Bara positiva intryck hittills. Jäkligt högt tempo. Man märker att tränarna, spelarna och klubben vill någonting med det här. Väldigt kul att vara här, säger Filip Johansson Bahar, som kommer senast från Karlstads utvecklingslag i division 2.

– Förra säsongen blev mest i division två. Vi har ett samarbete där. Jag tillhörde Carlstad United i division ett. Då blev det naturligt att jag spelade där med de yngre spelarna. En ganska bra säsong för egen del. Fick ihop några poäng och var skadefri. Nu satsar jag på att ta ett steg upp.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Gillar att gå en mot en. Ganska kreativ. Gillar att skapa saker i sista tredjedelen, kombinera med medspelarna. Luckra upp låga försvar, säger Johansson Bahar.

På lördag spelas en internmatch, något som Filip ser fram emot.

– Verkligen. Det blir en chans för mig att visa vad jag går för.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email