Putte 2

Femte raka utan förlust − kryss mot Karlslund

IFK Luleå är obesegrat under de senaste fem matcherna. Däremot blev det en ny oavgjord match – nu på bortaplan mot Karlslund. Det är herrlagets tredje raka kryss i Ettan.

Utan något av Siriuslånen och ytterbacken Isak Abrahamsson åkte IFK Luleå till Örebro för att punktera bottenstriden och ta jättekliv mot nytt kontrakt.

Med Abrahamsson ur laget, fick Jakob Johansson-Inga ta ett steg ner i banan och spela vänsterback. Som vänstermittfältare klev istället Sebastian Wigerbäck in.

Trots en svag inledning på matchen så skickade Alex Brilhante in 1–0 och sitt tredje mål för säsongen. Fint framspelad av Patrik Pettersen kunde brassen placera in ledningsbollen.

Men hemmalagets kvittering kom snabbt. På ett inlägg från höger kunde Nadir Ayeva skicka in 1–1 bakom Tomas Adell.

− Vi kastar bort första halvlek igen. Det är lite som det har varit på hösten. Lyckas göra mål och ta ledningen, men släpper in dem i matchen igen. Vi låter dem kvittera och det är synd att vi inte får hålla den ledningen in till paus, säger Patrik Pettersen.

IFK Luleå spelade upp sig till andra, men hade inledningsvis problem att komma till några heta chanser. Möjligen skulle man fått chansen från elva meter när Martin Oskarsson fälldes långt ut i straffområdet efter 60 minuter. Domaren valde dock att fria.

− Återigen är det en straff som vi ska ha som vi inte får med oss. Linjedomaren har en bra position väldigt nära Martin, men tycker inte att det är straff. Jag tror nog alla kunde se att han bara tar Martin.

Allra närmast att avgöra för norrbottningarna kom nog Max Wårell. På tilläggstid frispelades anfallaren, som dock sköt över.

Ännu närmare ett avgörande var dock Karlslund. Med matchens sista spark fick Tomas Adell göra en superräddning och såg till att man fick med sig en poäng till Norrbotten.

− Vi gör som vi brukar och kommer ut starkt i andra. Vi får press på dem och får ganska bra tryck under de första 20 minuterna. Vi har några hörnor och ett par inspel som blir lite farliga. Sedan blir det lite väl mycket Hawaii under de sista 20 minuterna. Där hade det kunnat gå åt vilket håll som helst. Adell får göra en superräddning, men vi hade också ett bra läge just innan att avgöra.

En poäng som däremot kan visa sig oerhört viktig, med tre omgångar kvar har nu IFK Luleå fem poäng ner till kvalstrecket.

− Vi håller avståndet till resten av lagen. Det är egentligen bara Karlstad som tar igen. Vi har satt oss i ett bra läge. Det blir en tuff match nästa helg, mot ett Sollentuna som nosar på kval till Superettan.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email