Förlust efter en åter igen mycket väl genomförd match

Så var det dags för den tredje tävlingsmatchen för säsongen 2023. Denna gång borta mot Skövde AIK, Superettanlag, i Svenska Cupens gruppspel omgång 3.

IFK Luleå förlorade mot Skövde AIK med 3 – 1 (2 – 0), efter en återigen mycket väl genomförd match.
IFK Luleå startade matchen med följande lag:

Erik von Feilitzen
Martin Oskarsson – William Olausson – Rasmus Lindroth – Jakob Johansson Inga
Teddy Johnson – Josh Richards – Jordy Vleugels
Hugo Bergman – Kenedy Santos – Luis Correia

Åter igen gör IFK Luleå kollektivt spelmässigt en mycket väl genomförd match. Denna match kombinerad med några väldigt intressanta individuella insatser.

Även försvarsinsatsen är åter igen mycket väl genomförd – men till skillnad gentemot matcherna mot Degerfors IF och Malmö FF så lyckades IFK Luleå dessutom skapa ett eget offensivt anfallsspel. Ett offensivt anfallsspel som inte riktig lyckades skapa flera heta målchanser, men dock några fasta situationer med avslutslägen.

Skövde visade sig vara ett tungt och rejält Superettanlag att möta. Välorganiserat och med tyngd framåt i anfallet. IFK Luleå vek dock aldrig ner sig utan stod upp hela matchen. Skövde saknade några av de individuella spetskvalitéer som Degerfors IF och Malmö FF innehar, men Skövde var lika fullt effektiva när möjligheterna dök upp.

Skönt också för IFK Luleå att få spräcka nollan framåt. Kenedy Santos gör en bra insats i samband med en snabb omställning som leder till en hörna. Jordy Vleugels spelar in hörnan, Kenedy nickar och Jakob Johansson Inga stöter in 1 – 2 i den 69:e minuten.

Tyvärr svarade Skövde upp med 3 – 1 redan i minut 74, vilket avgjorde matchen.

IFK Luleå använde sina inbytare Elton Bandh, Aaron Grape och Henrik Drugge från mitten av andra halvlek. Viktor Drugge hoppade in i slutet av matchen.

Sammantaget så känns det som att det finns kvalité i årets IFK Luleå. De ska bli intressant att se dem spela mot lag från jämbördiga serier.