JS

Förlust för herrlaget i Finland

IFK Luleås herrlag spelade i eftermiddag säsongens femte försäsongsmatch i Uleåborg, Finland mot JS Hercules som normalt spelar seriespel på motsvarande Ettan nivå i Sverige. JS Hercules vann matchen med 3-0, efter tre snabba mål inom loppet av fem minuter i inledningen av den andra halvleken.

IFK Luleå kom till spel utan Jakob Johansson Inga, Isack Nanuseb, Oscar Faulds, Isak Drugge och Måns Petersson.

Inledningen av matchen var ställningskrig, jämt lagen emellan. Två lag som spelade likartat, 4-3-3 med hög press. Bästa chanserna i första halvlek hade JS Hercules, men William Tönning i målet stod för ett par högkvalitativa räddningar. IFK Luleå tvingades till två tidiga byten då först Viktor Drugge och sedan Fredrik Lundgren utgick skadade, in på plan kom Victor Hugoson och Adam Forsman. 0-0 i halvtid.

I andra halvlek så startade JS Hercules intensivt, IFK Luleå tappade pressen på bollhållaren, framförallt på mitten. Inom loppet av fem minuter kunde hemmalaget gå ifrån till 3-0. I matchminut 61 tilldelades IFK Luleås Nils Nilsson ett rött kort efter en tackling bakifrån på mittplan. Efter detta tappade matchen intensitet och JS Hercules kunde relativt enkelt spela av matchen. Slutresultat 3-0.

IFK Luleås tränare Odd-Karl Stangnes om matchen – En märklig match, det syntes att vi var slitna, är man sliten tappar man fokus och vi blev hårt straffade. Jag hade hoppats att vi skulle göra ett bra resultat, trots den höga träningsmängden i kroppen. Är dock inte det minsta bekymrad inför framtiden.

Chans till revansch kommande helg, lördag 19 mars kl. 16.00 då IFK Luleå tar emot Bodens BK FF i Arcushallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email