Gefle 2

Förlust hemma mot Gefle IF FF

Dagens hemmamatch i omstarten mot Gefle IF FF slutade 2-3 till bortalaget efter ett hattrick av Gefles Simon Friman. 

IFK Luleå tog ledningen efter bara 13 minuter spelade av första halvlek efter att man tilldelats en straff, Arish Nouri blev nedriven i straffområdet. Lagkapten William Olausson tog hand om straffen, inget misstag och 1-0. Flest målchanser hade dock Gefle i första halvlek men det lyckades aldrig resultera i något mål. 

Efter fem minuter spelade av andra halvlek kvitterade Gefle till 1-1 genom Simon Friman. 18 minuter senare var Simon Friman framme igen och gav bortalaget ledningen till 1-2 efter en välplacerad frispark. Sex minuter senare i matchminut 74’ utökade Gefle IF sin ledning till 1-3, även den här gången genom Simon Friman. IFK Luleå lyckades dock reducera till 2-3 genom Jakob Johansson Inga i matchminut 79’. Men närmare en kvittering kom man inte och matchen slutade 2-3 till bortalaget Gefle IF FF, trots en godkänd slutforcering av hemmalaget.

Målskytten Jakob Johansson Inga om dagens match: – Jag tycker att vi i första halvlek har bra disciplin i försvarsspelet. Vi har bra tålamod och gör det vi kom överens om. Sedan var det bara att fortsätta med det i andra halvlek, men det lyckas vi inte riktigt med. De får billiga mål. Vi ger bort mycket frisparkar utanför vårt eget straffområde, vilket tillslut straffar oss i slutändan. Sedan trycker vi ändå på bra för en kvittering men vi lyckas inte få in det sista målet. Jag tycker ändå att vi gör det hyfsat bra men det går inte att släppa in tre mål, vi måste vara noggrannare.

Kommande helg finns chans till revansch, då väntar Assyriska FF på bortaplan.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email