myuwgD-Q

Förlust hemma mot Hammarby TFF

Eftermiddagens match mellan IFK Luleå och Hammarby TFF slutade med vinst för bortalaget med 1-2 efter att Hammarby vänt ett tidigt 1-0 underläge.


IFK Luleå tog ledningen i matchminut 8’ efter mål av Islam Burman, mycket fint framspelad i djupled av Arish Nouri. Ledningen varade dock bara i 9 minuter då Hammarby TFF kvitterade genom Alfred Olatomi Olaniyan i matchminut 17’. Ledningsmålet för Hammarby TFF kom sedan i matchminut 36’ då Alfred Olatomi Olaniyan var framme igen.

I andra halvlek var det hemmalaget som försökte komma ikapp, men lyckades aldrig hitta mål igen. IFK Luleå anföll, bästa chansen hade Jakob Johansson Inga med ett skott på halvvolley i burgaveln. I slutet av matchen flyttade man fram positionerna ytterligare, försökte forcera med längre bollar in i straffområdet mot mittbacken Jonatan Vikström som flyttats fram. Hammarby TFF skapade några farliga kontringar och kunde tillslut gå vinnande ur matchen, slutresultatet från halvtid stod sig 1-2. 

Debut från start för Viktor Drugge i Ettan, fostrad i Alviks IK: – Jag tycker ändå vi gör en helt okej match, vi får rättvist in 1-0. Sedan tycker jag de har medflyt när de gör 1-1 tidigt, eftersom vi har en skadad i den situationen och spelar med en man mindre. Vi försöker ändå forcera i slutet och tyvärr lyckas vi inte få in bollen. För egen del var det såklart roligt med debut från start, men tråkigt med förlust.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email