BILD6649

Förlust i derbyt

IFK Luleå förlorade den prestigefyllda derbymatchen mot Bodens BK med 1-2 efter ett avgörande i 86:e minuten.

Första halvlek startade intensivt som ett derby ska göra, med många tuffa och heta dueller. Det syntes att båda lagen var laddade. Spelmässigt började Boden med att slå långa bollar mot IFKs backlinje, men mittbacksparet William Olausson och Fredrik Lundgren vann det mesta i luften. Istället var det IFK som skapade de flesta målchanserna där Filippo Begliardi var närmast att göra mål i 14e minuten, men avslutet gick utanför.

Fyra minuter senare skaffade sig IFK ett läge för ett långt inkast. Fredrik Lundgren kastade och bollen damp ner vid fötterna på Josh Chatee som satte bollen distinkt bakom Simon Bandh i Bodens mål.

Efter 28 minuters spel slår Boden en djupledsboll bakom IFKs backlinje. Målvakten William Tönning kommer snett i utrusningen och gästernas William Nordell kan slå bollen i öppet mål från en snäv vinkel.

Efter kvitteringen fortsätter IFK att skapa de vassaste chanserna. Begliardi och Oscar Faulds har två klara målchanser. Men Begliardis skott räddas av Bandh och Faulds avslut går över målet. I slutet av halvleken sätter Bodens Felix Gustavsson en tuff tackling på Atoha Ataev, som kunde ha renderat i ett rött kort men domaren nöjer sig med en varning.

Andra halvlek startar betydligt mer avvaktande från båda lagen. Boden äger och vårdar bollen bättre men har fortsatt svårt att skapa de klara målchanserna. IFK lyckas inte heller skapa målchanser i samma omfattning som i den första halvleken.

Matchen ser ut att gå mot oavgjort fram till den 86e minuter då IFK tappar bollen i ett läge när man har flyttat upp många spelare. Boden kontrar och bollen hamnar hos Renan Faustini som från vänsterkanten avancerar och sätter bollen snyggt i mål bakom William Tönning. IFK försöker hitta energi för en forcering men lyckas inte skapa fler målchanser och matchen slutar 1-2.

– Vi gör ändå en bra insats och det är klart att om vi tagit tillvara på målchanserna i första halvlek så hade matchen kunnat se och sluta annorlunda, menade lagkapten William Olausson efter matchen.

– Det gäller att gå vidare och fokusera på nästa match. Det är mycket kvar av säsongen och vi har fortfarande chansen, avslutade Olausson.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email