mBjRLSVw

Förlust i första träningsmatchen

Säsongens första träningsmatch slutade med en förlust mot Piteå IF. Ett tidigt ledningsmål blev avgörande för bortalaget.

Under lördagen spelades säsongens första träningsmatch, mot seriekollegan och nykomlingen Piteå IF, som vann division två under förra säsongen.

I en match där flera unga spelare fick chansen att visa upp sig, i matchen som spelades i 3×30 minuter.

– Vi spelar med nio akademispelare. Vi har ett ruggigt ungt lag. Jag tycker att de gör det otroligt bra ändå. Det är bra utbildade killar. De kommer in och gör en riktigt bra insats, säger tränare Daniel Engberg.

Då dröjde det bara sex minuter innan bortalaget tog ledningen. Nyförvärvet Pashang Abdulla borrade in bollen i bortre hörnet bakom Tomas Adell. Ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Piteå ägde mycket boll i hela första perioden och skapade ytterligare ett par halvchanser för att utöka ledningen.

– Det var lite som man förväntade sig. Jag tycker att vi gör många saker bra ändå. Sen är det väl det där sista. Jag tycker att vi får in bollen ganska bra i spelyta två, där vi vill attackera. Men där får vi inte fast bollen som vi ska. Vi skapar inte jättemycket målchanser om man ska vara ärlig, säger Engberg.

I de två avslutande perioderna spelade IFK upp sig, kunde erövra bollinnehavet, men chanserna och målen uteblev.

– Jag tyckte att det fungerade bra i speluppbyggnaden. Tyvärr skapar vi inte så mycket chanser. Det handlar om millimeter. Två rättvända fötter så hotar vi backlinjen istället för att tappar och de får attackera på oss.

Därmed slutade säsongens första träningsmatch med en förlust efter 0–1 mot Piteå.

– Man är inte nöjd när man förlorar. Men jag tycker att vi gör många saker bra. Sen är det många saker vi behöver göra mycket bättre. Vi måste attackera mer. Vi måste vilja in mer bakom deras backlinje. Vi måste våga stå upp lite bättre defensivt, säger IFK-tränaren.

Vad tar ni med er från den här insatsen?

– Jag tycker att vårt arbetssätt börjar sitta, det vi tränar på. Jag ser ändå embryon. Jag tror att det kommer bli bra. Får vi göra några fler matcher, och får tillbaka några spelare. Så blir vi ännu mer konkurrenskraftiga.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email