IMG_0033

Förlust i genrepet mot Piteå IF FF

I dagens genrep mot Piteå IF FF förlorade IFK Luleå med 0-1. Målskytt Fredrik Johansson i matchminut 73′.

I första halvlek stod IFK för två fina målchanser genom Assam Yassine och Patrik Pettersen, samt hann även med att få ett gult kort på Mamadou Kouyaté. Halvlekens bästa målchans hade dock Piteå IF FF genom Pashang Abdulla, friläget räddades dock av Tomas Adell som utsågs till Matchens lirare av dagens matchvärd Bilkompaniet. Adell om första halvlek: – Första halvlek är kanske det bästa vi gjort i år i alla fall. Vi går ut riktigt bra, hittar bra ytor och gör de saker vi pratat om. Vi får det och funka i den första halvleken.

I andra halvlek gjordes flertalet byten inledningsvis i bägge lagen. Matchbilden förändrades och Piteå IF FF tog över initiativet. Fredrik Johansson gjorde 0-1 i 73 minuten på retur efter nick i ribban av Pashang Abdulla. Den sistnämnda hade även läge att utöka ledningen men sköt bollen i stolpen. Adell hade en helt annan syn på andra halvleken: – Vi kommer inte igång riktigt. Det känns som att vi kör fast lite grann och hittar inte de ytorna som vi hittade i första halvlek. Vi kommer egentligen inte igenom deras mittfält och kör fast ganska ordentligt.

Annandag Påsk är det dags för seriepremiär mot Gefle IF på bortaplan. Nu väntar en sista träningsvecka innan seriestart. Adell om kommande vecka och nästa helgs seriepremiär mot Gefle IF: – Det är ju absolut roligt att vi drar igång. Förra året hade vi en lång försäsong, i år känns det som en kort försäsong. Men det är såhär det brukar vara och jag tycker det syntes lite idag att det börjar dra ihop sig.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email