WqI3PyUw

Förlust i säsongens sista match

Säsongens sista match slutade med en 1–2-förlust mot Sylvia. På övertid var det nära kvittering, men IFK fick lämna matchen poänglösa.

Kontraktet i Ettan för 2021 säkrades i förra omgången i bortamatchen mot Berga.

Därför handlade matchen mot Sylvia endast om tabellplacering.

Men IFK Luleå inledde starkt och kunde hålla en del boll.

Däremot var det tabellfemman Sylvia som inledde målskyttet efter 37 minuter efter en fast situationen och Pontus Lindgren skickade in ledningsmålet för Sylvia. Detta efter några minuter av spelövertag för bortalaget från Norrköping.

Sylvia gick då in med en 1–0-ledning in i halvtid.

– Jag tycker ändå att vi gör en ganska bra insats. Framför allt första 20–25 minuterna där vi är aggressiva och vinner bollen högt på deras planhalva, pressar fast dem. Även om vi inte skapar någon riktigt het målchans. Ändå en bra känsla. Sen är det som att vi släpper över taktpinnen till dem. Vi blir lite passiva när vi ligger i ett lägre försvarsspel, säger William Olausson.

– Sen släpper vi in ett skitmål på en fast. En andraboll som hamnar på fel ställe och de smäller in. Vi går in med en bra känsla i halvtid. Om vi hittar tillbaka till så som vi inledde matchen kan vi hänga dit någon boll.

En första halvlek som dessutom kantades av en del slarv på defensiv planhalva.

– Vi var lite osynkade där vi försöker vi spela oss ur vissa situationer. Tappar man bollen på egen tredjedel kommer det dyka upp rätt många farliga målchanser för motståndarna, säger ”Wille”.

Andra halvleken inleddes med att Sylvia utökade sin ledning efter en kvart spelad av halvleken när Ryan Luke Binns placerade in 0–2 via stolpen.

Sylvia hade också chanser för ytterligare mål.

Men istället kunde Jakob Johansson-Inga reducera matchen när han nådde högst på ett inlägg, och bollen skarvades på väg mot mål via en Sylviaback. Då återstod drygt en halvtimme att spela av matchen.

Under slutforceringen skapades den allra bästa kvitteringschansen när klockan hade tickat över 91 minuter, William Olausson knuffades omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Olausson, som gjort åtta mål tidigare under säsongen, klev fram. Men den gången gick målvakten åt rätt håll och räddade straffen. Strax därefter gick också slutsignalen.

– Vi skapar några halvchanser när vi går för kvitteringen. Sen givetvis på övertid får vi den bästa chansen av alla. Det var surt givetvis att bränna den. På så sätt var det ju skönt, att vi inte hade kniven mot strupen och stod och föll med den poängen. Det är aldrig kul att missa en straff på övertid, men nu är man ju lite äldre och kan släppa det lite fortare, säger lagkaptenen.

Matchen i Arcushallen mellan IFK Luleå och Sylvia blev betydligt jämnare än den i Norrköping i premiäromgången.

– Vi har en bättre känsla överlag. Framför allt i försvarsspelet. Även om det var två mindre bra insatser på just målen de gör. Den allmänna känslan i det kollektiva försvarsspelet känns mycket bättre nu. Även spelet med boll. Det känns som att vi har tagit steg i rätt riktning.

I och med förlusten mot Sylvia slutar IFK Luleå på tionde plats i Ettan Norra.

– Det hade varit roligare att komma åtta om vi hade vunnit. Alltid roligare att säga att man slutade på övre halvan. Men med tanke på starten är vi nöjda. Målet var att hänga kvar och det klarade vi. Nu gäller det att ta nästa steg inför nästa år.

Nu planerar lagkaptenen för ytterligare en säsong med IFK Luleå.

– Jag har inga andra planer. Vi får ha en avslutning i morgon där vi summerar säsongen och ser över vad vi behöver utveckla. Nu är det bara ladda batterierna och köra egen träning under december, sen är det på det igen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email