Gero

Förlust mot Hammarby TFF på bortaplan

Dagens bortamatch mot Hammarby TFF slutade i förlust med 3-1 efter en tuff eftermiddag för IFK Luleå där man inte fick spelet att stämma. 

I första halvlek stod hemmalaget för det mesta av spelet och det var även Hammarby TFF som hade de flesta målchanserna. 1-0 kom i matchminut 33’ genom Josafat Mendes och 2-0 kort därefter genom William Hofvander.

Fredrik Lundgren om första halvlek: – Det är inte mycket alls som fungerar. De har ganska bra kontroll på spelet och vi får det inte att stämma när vi får lite ro med bollen själva. Vi hittar som inte in i några ytor alls när vi väl kommer över halvplan. Så det är inte mycket som stämmer. Försvarsmässigt ligger vi helt okej i positionerna men det blir farligt varje gång de får bollen i sista tredjedelen. Så vi måste steppa upp överallt.

I andra halvlek gjorde IFK Luleå tidigt ett byte, David Majak kom in istället för Arish Nouri, ett offensivt byte som innebar en 3-4-3 formation. Men ca 20 minuter in på andra halvleken var Hammarby TFF framme igen och utökade ledningen till 3-0 genom Mostapha El Kabir. IFK Luleå lyckades dock reducera till 3-1 i matchminut 69’ genom Ahmad Gero på nick, Josh Chatee lyfte in en frispark i straffområdet som hemmalagets målvakt missbedömde. Josh Chatee hade senare en mycket kvalificerad målchans i slutminuten, men närskottet räddades. Närmare än så kom aldrig bortalaget och får resa hemåt utan poäng.

Ny chans till poäng kommande helg, söndag 12 september kl. 16.00 gästar Dalkurd Nyabvallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email